HT Gastro
Keşfet

Ankara'da beyazla yeşilin buluşması

Ankara'nın yükseklerinde beyazla yeşilin buluşması objektiflere yansıdı. Koruluk ve ormanlıklarıyla başkentin yeşil yüzü Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçeleri ile yaban hayatı kar yağışından etkilendi

Giriş: 30.12.2021 - 15:01 Güncelleme: 30.12.2021 - 15:01
Anadolu Ajansı
Haberler Gastro Keşfet Ankara'da beyazla yeşilin buluşması
1

Ankara'nın Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde kar yağışı etkili oldu.

2

AA'nın haberine göre Türkiye'de termal suları ve doğal güzellikleriyle bilinen Kızılcahamam ile koruluk ve ormanlıklarıyla tanınan Çamlıdere'de kar yağışının ardından oluşan doğal güzellikler görüntülendi.

3

Kızılcahamam ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Işık Dağı'nda etkili olan kar yağışı ile orman ve burada bulunan Çamkoru Tabiat Parkı, çevresi ve koru içindeki göletle Karagöl jeositi karla kaplandı.

4

Kar yağışı, ormandaki yaban hayatını da etkiledi. Ağaçkakan kuşunun karla kaplanmış ağaçta, hayvanların uçsuz bucaksız beyaz örtü üstünde yiyecek arayışı da objektiflere yansıdı.

5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.