Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hande Erçel'in annesi Aylin Erçel kimdir?

        Hande Erçel'in annesi Aylin Erçel kimdir, nereli, hastalığı neydi? sorularının yanıtı merak ediliyor. Ünlü oyuncunun annesi Aylin Erçel bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Erçel, geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda annesine donör olacağını açıklayarak, ""İnşallah bir aksilik olmazsa donör olacağım. Maalesef ülkemizde kök hücre naklindeki en önemli sorundan biri akraba dışı vericilerinin sayısının yetersiz, bağış oranının ise 10 binde 3 olmasıdır. O kadar zor bir şey ki hayatının bağlı olduğu, bir yerlerde bulunduğunu bildiğin bir şeyi beklemek..." demişti...

        HANDE ERÇEL'İN ANNESİ AYLİN ERÇEL KİMDİR?

        Hande Erçel'in annesi Aylin Erçel'in bu sabah kansere yenik düşerek hayatını kaybetti. Aylin Erçel'in Gamze Erçel adında bir kızı daha var.

        REKLAM

        AYLİN ERÇEL'İN HASTALIĞI NEYDİ?

        Aylin Erçel kök hücre kanseri tedavisi görüyordu. Ünlü oyuncu Hande Erçel, annesinin hastalığı ile ilgili " "İnşallah bir aksilik olmazsa donör olacağım. Maalesef ülkemizde kök hücre naklindeki en önemli sorundan biri akraba dışı vericilerinin sayısının yetersiz, bağış oranının ise 10 binde 3 olmasıdır. O kadar zor bir şey ki hayatının bağlı olduğu, bir yerlerde bulunduğunu bildiğin bir şeyi beklemek..." diyerek donör olacağını söylemişti.

        KÖK HÜCRE NAKLİ NEDİR?

        Kök hücre nakli, önce hastanın kemik iliği tamamen veya kısmen boşaltılarak, doku grubu uyumlu ve tamamen sağlıklı bir kişiden alınan kök hücrelerinin buraya yerleşmesi, çoğalması ve sonuçta habis ve selim birçok hastalıkların ortadan kaldırılması işlemlerinin tümüne denilir.

        Nakil amacıyla kullanılan kök hücreler kemik iliğinden, kandan veya göbek kordonundan elde edilebilir. Nakil işlemi için başlangıçta sadece kemik iliğinden kök hücre elde edildiğinden işlem geleneksel olarak kemik iliği nakli olarak adlandırılmışsa da kemik iliği dışında da kök hücre elde edilebildiğinden günümüzde hematopoetik (kan yapıcı) kök hücre nakli (HKHN) deyimi tercih edilmektedir.

        Kök hücre nakli bazı habis kan hastalıkları ve kemik iliği yetmezlikleri ile doğumsal kan hastalıklarının tedavisinde başvurulan yöntemlerden biridir. Hastaya başka birisinden kan yapıcı kök hücre verilerek yapıldığında allojeneik kök hücre nakli, kendi kök hücrelerinden yapıldığında otolog kök hücre naklinden söz edilir. Hastaya hangi tip nakil yapılacağı hastalığın tipine veya mevcut durumuna göre karar verilir.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa