Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Halit ismi, Arapça kökenli bir isim olup erkek çocukları için tercih edilmektedir. Hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan Halit ismi, anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Halit isminin anlamı, Halit ne demek, Halit Kuran'da geçiyor mu, Halit isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Halit İsminin Anlamı

    İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini sorarız. İsminin anlamını bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamları hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bu sebeple yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Çocukları için güzel anlamlar taşıyan isimler seçmeye özen gösterirler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Halit ismi de birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler arasında yer almaktadır. TDK'da yer alan bilgilere göre, Halit isminin anlamları şunlardır:

     

    Hâli, şekli ve sûreti bozulmayan, değişmeyen, aslî durumu ve şekliyle devam eden, dâimî. Sonsuz, bâkî, ebedî. Bir arâzideki su ve yol hakları gibi haklarda ortak olan kimse.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ