Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Hale ismi, hem okunuşu hem de anlamıyla dikkat çeken bir isimdir. Kız çocukları için tercih edilmektedir. Kulağa hoş gelen ve modern bir isim arayışında olan anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Hale isminin anlamı, Hale ne demek, Hale Kuran'da geçiyor mu, Hale isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Hale İsminin Anlamı

    İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturur. Bu sebeple de yanı tanıştığımız birine ismini ve isminin anlamını sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bunun için arama motorundan yardım alabilirler. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Hale ismi, son zamanlarda popülerleşmeye başlayan kız isimlerinden biridir. TDK'da yer alan bilgilere göre, Hale isminin anlamları şunlardır:

     

    Şah soyundan gelen. Bazen güneşin ve ayın çevresinde görülen ışıklı daire, ayla. Ayın ve güneşin etrafında bazı zamanlarda görülen ışıklı halka, ayla, ağıl.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ