Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cesetlerin yeri Kenan Öner'in günlüğü sayesinde bulundu

        Bursa'nın İznik İlçesi'nde, 6 yıl önce ortadan kaybolan emlak zengini 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner ile eşi 80 yaşındaki Emine Öner'e ait olduğu tahmin edilen kafatasları ve kemikler üçüncü kez kazılan evlerinin bahçesinde bulunması ardından cinayet şüphelisi olarak İstanbul'da gözaltına alınan çiftin oğlu 56 yaşındaki Kenan Öner, tutuklandı. 'Susma hakkını' kullanarak ifade vermeyen Kenan Öner'in evinde yapılan aramada bulunan günlüğün, cesetlerin yerinin bulunmasında etkili olduğu bildirildi.

        İznik'teki Beyler Mahallesi'nde oturan Emine- Ahmet Refik Öner çifti, 6 yıl önce ortadan kayboldu. Yaşlı çiftin kaybolması ile ilgili İznik Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürerken, defalarca yapılan arama ve kazı çalışmaları sonuç vermedi.

        Soruşturma devam ederken çiftin Bursa'da oturan kızları emekli öğretmen Zeliha Bedel ile Çanakkale'de oturan oğulları emekli astsubay Kamil Öner, anne ve babalarını, İstanbul'da oturan ve 'evrakta sahtecilik' suçundan kaydı bulunan kardeşleri 56 yaşındaki Kenan Öner'in, servetleri için kaçırdığını iddia etti.

        DOSYA YENİDEN ELE ALINDI

        Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü, İznik Emniyet Müdürlüğü ile birlikte dosyayı yeniden ele alarak, bulunmaları için ödüller konulmasına rağmen bir türlü ulaşılamayan yaşlı çift ile ilgili düğümü çözdü. Kenan Öner'in sahtecilik suçundan aldığı 3 yıl 6 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

        Polis, 2005 yılında eşi Canan Öner, 2008 yılında da emlak zengini olan anne ve babası kaybolan Kenan Öner'i İstanbul Bayrampaşa'daki evinde gözaltına aldı. Polis gözaltına aldığı Öner'e anne ve babasının cesetlerini bulduğunu söyledi. Bunun üzerine paniğe kapılan Kenan Öner'in "Evin bahçesini mi kazdınız?" sözleri üzerine polis, Cumhuriyet Savcılığı'ndan Bayrampaşa İlçesi'ndeki evde arama yapmak için izin aldı. Evde yapılan aramada Kenan Öner'in defterlere yazdığı günlüklerini buldu. Yaşlı çifttin kaybolduğu 2008 yılı incelendiğinde 15 Nisan'da, "Ben şimdi bunlarla ne yapacağım?" ve 16 Nisan'da "Babamın evinde duvarın dibinde kazı yaptım çok yoruldum" yazdığı belirlendi. Bunun üzerine İznik'e gelen cinayet bürosu polisleri duvarın dibinde bir kez daha arama yaptı.

        KAFATASLARI VE KEMİKLER BULUNDU

        Yaşlı çifttin bahçe duvarı ve evin duvarının kesiştiği noktaya gömüldüğünü tahmin eden polis iş makinaları ile kazıyı başlattı. Yaklaşık 1.5 metre toprağı kazan polis Ahmet Refik Öner ve Emine Öner'e ait olduğu bildirilen kafatası ve kemiklere ulaştı. Cinayeti günlüklere not eden Kenan Öner, emniyette ifade vermeyerek 'Susma hakkını' kullandı.

        KAYIP EŞLE İLGİLİ SORUŞTURMA

        Adliyeye sevk edilen Kenan Öner, cinayet şüphelisi olarak tutuklandı. Evrakta sahtecilik suçundan kesinleşmiş 3 yıl 6 ay hapis cezası bulunan Kenan Öner, cezaevine gönderildi. Polis ve Cumhuriyet Savcılığı'nın Kenan Öner ile ilgili soruşturmayı bu kez 2005 yılında kaybolan eşi Canan Öner'in bulunmasına çevirdi.

        16 daire ve 8 iş yeri sahibi olan, tam olarak açıklanmayan miktarda çeşitli bankalarda yüklü miktarda nakit parası bulunan Ahmet Refik Fidan, İznik'in vergi rekortleri listesine de giriyordu.

        THKP/C eski üyesi olduğu bildirilen Kenan Öner, 1988 yılında Fransa'ya gitti. Burada Mehmet Yılmaz'ı başından vurup yaktığı iddiasıyla Interpol hakkında kırmızı bülten çıkardı. 1990 yılında bir şirkette yönetici olarak çalışan Canan Aydın ile evlenen Öner, 1998'de İstanbul'da yakalanarak ömür boyu hapse mahkum oldu. 2004 yılı Ağustos ayında şartlı tahliyeden yararlanan Öner hapisten çıktı ve 2005 yılında eşi Canan ortadan kayboldu. Öner, 2008 yılı Mart ayında babası Ahmet Refik ve annesi Emine Öner'in İznik'teki evine yerleşti. 1 ay sonra anne-babası ortadan kayboldu.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa