Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğrenciler Rektör'ü protesto etti

        Ayhan YILDIZ / AHT

        Göktürk-2 Uydusu'nun fırlatılması sırasında ODTÜ'de yaşanan olayların ardından İstanbul'daki bazı üniversitelerin açıkladığı ortak bildiriye öğrencilerin ve öğretim elemanların tepkisi sürüyor. Galatasaray Üniversitesi'nde bir araya gelen öğrenciler ve öğretim elemanları, bildiriye imzası olan Galatasaray Rektörlüğü'nü protesto etti.

        Öğrenciler tarafından protesto edilen Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü'nden sonra bugün de Galatasaray Üniversitesi Rektörü protesto edildi. Üniversitenin Ortaköy yerleşkesinde bir araya gelen yaklaşık 1000 kişilik öğrenci grubu, sloganlar atarak eylem yaptı.

        Rektör Prof. Dr. Ethem Tolga'yı istifaya çağıran öğrenciler, basın açıklaması yapmak istedi. Ancak basının içeri alınması üzerine kapının önüne gelerek oturma eylemi başlatılar. Bu arada üniversitenin öğretim elemanları da kapıya kadar gelerek öğrencilere destek verdi.

        Oturma eyleminden sonra yapılan basın açıklamasında," Üniversitenin onuruna leke süren açıklama için rektörlükten biran önce özür bekliyoruz. ODTÜ'de uzaya uydu gönderme bahanesiyle öğrencilere uygulanan şiddeti kınamak yerine öğrencileri kınayan Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü bizi temsil etmiyor. Rektörlük bize bir açıklama yapmakla yükümlüdür'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

        Basın açıklamsından sonra yeniden rektörlük binasına yürüyen öğrenciler, "ODTÜ öğrencilerini değil. Rektörü kınıyoruz " yazılı pankartı kapıya astı .Öğrenciler iki gün boyunca dersleri boykot edeceklerini söylediler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa