Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Cumhurbaşkanı Gül'den harp öğrencilerine diploma

        Umut TÜTÜNCÜ / AHT

        Harp Akademileri Komutanlığı 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner'in katılımıyla gerçekleşti.

        Harp Akademileri'nin 164. mezuniyet töreni, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte saat 17.35'te merkezin Çok Amaçlı Salonu'ndaki yerini almasıyla başladı. Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

        İKİ ÇOCUK ANNESİ SUBAY

        Mezuniyet töreninde, 83'ü Kara Harp Akademisi'nden, 37'si Deniz Harp Akademisi'nden, 52'si ise Hava Harp Akademisi'nden olmak üzere toplam 172 subay mezun oldu. Mezunlar arasında Hava Harp Akademisi'nden iki çocuk annesi bir kadın subay da dikkat çekti. Törende, 14 ülkeden 25 misafir askeri personel de diplomalarını aldı.

        Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dereceye girenlere diploma verdi.

        AA VE TRT ALINDI

        Törene sadece TRT ve Anadolu Ajansı (AA) alındı. İlk kez töreni yazılı ve görsele basın izleyemedi. Törenin Genelkurmay Başkanlığı'nın daha önce uyguladığı akreditasyon yasağının kaldırılmasının ardından basına kapatılması dikkat çekti.

        GÜL VE ERDOĞAN KONFERANS VERMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 5 Nisan'da, Başbakan Erdoğan ise 23 Mart'ta, Harp Akademileri'nde, komuta kademesine ve kurmay subay adaylarına dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili konferans vermişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa