Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 6 savaş uçağı Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalktı

        Darbe girişimi soruşturması kapsamında 15 Temmuz gecesinde yaşananlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

        Darbe girişimi sırasında Ankara'da TBMM başta olmak üzere bir çok noktayı bombalayan savaş uçaklarından 6'sının Diyarbakır'da bulunan 8'nci Ana Jet Üssü'nden kalktığı ortaya çıktı. Diyarbakır'daki pilotların da aralarında bulunduğu 37 kişi tutuklandı.

        Aynı üste daha sonra, 2 savaş uçağının da aldıkları talimatla, darbe girişimine karşı durmak için ve havalanan diğer savaş uçaklarını indirmek için havalandığı öğrenildi.

        Ankara'yı bombaladıkları belirtilen 6 savaş uçağı bir daha Diyarbakır'a geri dönmezken, başka üslere indiği öğrenildi.

        GENERALLERİN OLMADIĞI GECE KALKTILAR

        Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz akşamında Diyarbakır 8'nci Ana Jet Üssü'nde general bulunmadığı belirtildi.

        2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli'nin izinde olduğu, 8'inci Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe'nin ise, İstanbul'da bir havacı generalin kızının düğünde olduğu öğrenildi.

        Diyarbakır'dan savaş uçaklarının 8'nci Ana Jet Üssü'nde kalkarak, darbe girişimi yapan gruba destek vermesi üzerine gece geç saatlerde polisler ve cumhuriyet savcısı üsse baskın düzenledi.

        Baskında 3 albay, 5 yarbay 98 subay, 19 askeri hakim ve savcı olmak olmak üzere toplam 142 asker ile ilgili gözaltı işlemi yapıldı.

        GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR

        Darbe girişiminin olduğu gece izinde olan 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli ile 16'ıncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beylibey için de gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.Tuğgeneral Savaş Beylibey, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Aralarında askeri ve sivil hakim savcı ile kalkış yapan pilotların arasında bulunduğu 37 kişi tutuklandı.

        HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİLERİNİN DE OLDUĞU 127 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Darbecilere yönelik devam eden soruşturmalar kapsamında ayrıca Harp Akademileri Kurmay Başkanı Albay Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler gözaltına alındı.40 Hava Harp Okulu öğrencisinin aralarında bulunduğu 127 asker adliyeye sevk edildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa