Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Konya 3. Ana Jet Üssü'nde operasyon: üs komutanı ve 7 asker gözaltına alındı

        Zafer SAMANCI/ KONYA

        Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına saat 18.30 sıralarında operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında Konya 3. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

        Operasyona İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TEM, Özel harekat, çevik kuvvet polislerinden oluşan yaklaşık 500 polis katıldı. Operasyonun başlamasından itibaren üsse giriş ve çıkışlar polis tarafından durduruldu. Üsse TOMA, ambulans, itfaiye ekipleri de girdi. Üsse giren polislerin tamamının, çelik yelekli olduğu görüldü.

        ERTÜRK GÖZALTINA ALINDI

        Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına yapılan operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında üs harekat komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonu duyan çok sayıda vatandaş, polise destek vermek için 3. Ana Jet Üs Komutanlığının önünde toplandı. Konya 3. Ana Jet Üssünden uçakların kalkmasını önlemek için Büyükşehir Belediyesine ait çöp kamyonları pisti kapattı. Gözaltına alınan askerler ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa