Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'de şok!

        Evli ve üç çocuk babası Köken'in adaylığının iptalinde, hakkında bazı internet

        sitelerinde çıkan aşk dedikodularının neden olduğu belirtildi. Adaylığının iptal

        edildiğini öğrendikten sonra AK Parti Genel Merkezi'ne giden Köken, hakkındaki iddiaları yalanlarken, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

        Umut TÜTÜNCÜ AJANS HABERTÜRK-ÖZEL

        Yerel seçimler öncesinde AK Partinin İstanbul'da kalesi olarak gördüğü ilçeler

        arasında yeralan Eyüp İlçesi için aday gösterilen Deniz Köken'in özel hayatı AK

        Parti Genel Merkezi'ni karıştırdı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı

        Abdülkadir Aksu tarafından isimleri kamuoyuyla açıklanan adaylardan Deniz Köken ile ilgili iddialar partide şok etkisi yarattı. Deniz Köken İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısı sonrasında diğer adaylarla birlikte sahnedeki yerini aldı. Eyüp İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantılara katılan Deniz Köken, seçim çalışmalarına hemen başladı. Ancak evli ve üç çocuk babası olan Deniz Köken'in özel hayatı ile ilgili iddialar dilden dile dolaşmaya başlayınca Genel Merkez hemen harekete geçti.

        Aşk dedikoduları yaktı

        Eyüp Belediye Başkanı olmasına kesin gözü ile bakılan Deniz Köken'in adaylığının açıklanmasından sonra hakkında özel yaşamı ile ilgili iddialar ortaya atılmaya başladı.

        "Bunlar iftira, ispatlasınlar"

        Adaylığının iptal edildiği AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından kendine

        bildirilen Deniz Köken'e gerekçe özel hayatıyla ilgili ortaya atılan iddialar

        gösterildi. Daha önce özel hayatıyla ilgili haber çıktığını bilmediğini söyleyen

        Deniz Köken, "Benim internet sitelerinde çıkan haberlerle ilgili bilgim yoktu.

        Öğrendikten hemen sonra harekete geçtim. Dün Eyüp Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bunlar kasıtlı olarak çıkarılan haberler. Tamamen iftira ve bu iftirayı atanlar adalet önünde hesap verecek. Ben masum olduğumu ispatlamak durumunda değilim. Ama bu iftirayı atanlar bunu ispatlamak zorunda. Adaylığımın iptal edilmesine üzülmüyorum, Ak Parti benim gönül verdiğim bir yer. Ben sadece hakkımda ortaya atılan iftiralara üzülüyorum" dedi.

        Köken Kimdir?

        1994'de Eyüp Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi görevini üstlendi. Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Köken Büyükşehir Belediye Meclisinde bütçe tarife komisyonlarında başkanlık yaptı. 1994 - 1999 yılları arasında Eyüpspor Kulüp Başkanlığı yapan Köken 1999'da tekrar Eyüp ve Büyükşehir Belediye meclisine seçildi. 1994 - 2004 yılları arasında Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı yanı sıra müziğe olan ilgisi ile Eyüp Musiki Vakfı Kurucu üyeliği yaptı. Ordulular Birliği Hizmet vakfı kurucu üyeliği gibi çeşitli sosyal faaliyetlerinde içinde bulunan Köken 2004 yerel seçimlerinde Kağıthane ilçesinden 3. dönem tekrar Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçildi. Deniz Köken, Tarife Komisyonu Başkanı iken istifa ederek Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak 11.06.2004'de göreve başladı.

        4 ilçe adayı daha beklemede

        İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında sadece Avcılar,

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa