Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehidin Şanlıurfa'daki evine gidip 'bölük konutanıyım' diye kaldı

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca bölgesinde, 15 Ağustos'ta PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında Şanlıurfalı 27 yaşındaki jandarma uzman çavuş İbrahim Taş'ın şehit olmuştu. Harran İlçesi'nin İmambakır Mahallesi'nde yaşayan ailesine kendisini şehit oğullarının bölük komutanı ve yüzbaşı olarak tanıtan Yılmaz Fırtına, 3 gün şehidin ailesinin evinde konakladı.

        Aile, şehit İbrahim Taş'ınHakkari'den taziye için gelen silah arkadaşlarıyla kendisini bölük komutanı olarak tanıtan Yılmaz Fırtına'yı tanıştırdı.Hakkari'den gelen askerlerin Yılmaz Fırtına'nın anlattıklarının gerçek olmadığını söylemesi üzerine aile durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine eve gelen jandarmalar tarafından gözaltına alınan Yılmaz Fırtına'nın dolandırıcı olduğu ve kendisini asker olarak tanıttığı, bir otelde konaklayıp bazı lokantalarda da yemek yiyerek ücret ödemediği belirlendi.

        İl Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan Yılmaz Fırtına, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yarılanmak üzere serbest bırakıldı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa