Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ateş düştüğü yeri yaktı

        "Oğlumun öleceği içine doğmuş"

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olan piyade er Ramazan Yeşil'in Antalya'daki evine ateş düştü.

        ŞEHİTLERİN EVİNDE YAS VAR

        Şehit haberi, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Zırlankaya köyündeki aileye komutanlar ve sağlık ekipleri tarafından verildi. Acı haberle yıkılan anne Havvaana Yeşil ve Ali Yeşil, sinir krizi geçirdi.

        Baba Ali Yeşil acı haberle ayakta durmakta güçlük çekerken, anne Havvaana Yeşil "Bayram boyunca sürekli görüşmüştük. Buraların çök kötü durumda olduğunu söyledi. 'Anne ben burada öleceğim heralde' demişti. Öleceği oğlumun içine doğmuş. Ramazan dün sabah çatışmadan birkaç saat önce beni aradı. Vatan sağ olsun" dedi.

        Şehit Hasan Önal'ın evinde yas var

        Askeri yetkililerin, Eskişehir'in 71 Evler Mahallesi'ndeki baba ocağında şehadet haberini bildirdiği astsubay çavuş Hasan Önal'ın yakınları, sinir krizleri geçirdi. Şehidin ailesi ve haber alıp babaannesinin evine gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Durmuş Ali Önal, oğlunun şehadet haberini, Alpu ilçesinde katıldığı bir yakının düğününde öğrendi. "Yavrum" diye ağıtlar yakarak evlerine gelen acılı baba, bir süre sonra fenalaştı.

        Askerliğinin bitmesine 4 ay kalmıştı

        Gebze Çayırova Emek Mahalesi'nde oturan Kemal ve Kadriye çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan İlhan Küçüksolak'ın, askerliğinin bitmesine dört ay kaldığı öğrenildi. Oğullarının şehit olduğu haberini vermek üzere ailenin evine giden Gebze İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nedim Selbisu ve Çayırova İlçe Karakol Komutanı Turan Tutumluer, aileye acı haberi verirken, televizyondan haberleri izleyen Anne Kadriye Çolak baygınlık geçirdi.

        "Oğlumuzu vatana şehit verdik. Vatan sağolsun"

        Babası 5 yıl önce vefat eden 1 yıllık uzman onbaşı Rasim Eser (25), görev yaptığı Aktütün Karakolu'nda, bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırı sonucu şehit düştü. Eser'in Atayurt beldesinde ikamet eden annesi Ümmühan (55) ve kız kardeşi Hatice Eser'e (20) acı haberi Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ve Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Alan verdi. Beyoğlu ve Alan, aileye başsağlığı diledi.

        Aldıkları acı haberle yıkılan anne ile kızı, gözyaşlarına boğuldu. Oğluyla arife günü ve bayramın birinci günü telefonla görüştüğünü ve bayramlaştığını ifade eden Ümmühan Eser, "Oğlumdan daha sonra haber alamadık. Oğlumuzu vatana şehit verdik. Vatan sağolsun. Bayram sonrası bize bu acıyı yaşatan teröristlere Allah bin türlü acı yaşatsın" dedi.

        Kardeşinin öldüğünü bilmiyor

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit olan Uzman çavuş Cahit Yıldırım'ın ablası Asuman Şanlı'nın evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

        Yıldırım'ın eniştesi Mahmut Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi Asuman Şanlı'nın kardeşini hala yaralı olarak bildiğini ve kendisine sakinleştirici iğne yapıldığını belirterek, ''Acımız çok büyük. Eşim, kardeşinin çatışmada yaralandığını ve hala hayatta olduğunu sanıyor'' diye konuştu.

        İki çocuğu vardı

        Şehit olan 15 askerden biri olan Davut İlbaş'ın Siirt'teki evine ateş düştü. Çal mahallesindeki babaevinde ağıtlar yükselirken geriye iki yetim çocuk kaldı. Siirt'in Eruh ilçesinde vekil öğretmenlik yapan ve askerlik hizmetini kısa dönem olarak sürdüren İlbaş'ın tesekeresine az bir zaman kaldığı öğrenildi. Şehidin Babaevine başsağlığı ziyaretinde bulunan Siirt 3. Komando Tugay komutanına tepki gösteren bir bayan şehit ailesinden bir adam tarafından tokatlanarak uzaklaştırıldı.

        Acı haberi internetten öğrendi

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in, Adana'daki evinde yas var.

        Jeoloji mühendisliğini kazandığı halde üniversiteye gitmeyerek askerliği seçen şehidin, yaklaşık bir ay önce Giresun'dan Hakkari'ye tayin olduğu öğrenildi.

        Anne Deniz Vilson, oğlunun şehit haberini çalıştığı iş yerinde öğrenirken, üniversiteyi bu yıl kazanan kız kardeşi Sevcan ise haberi evde internetten öğrenerek, gözyaşlarına boğuldu.

        Deniz Vilson'a iş yeri önünde bekleyen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Anne daha sonra Yurt Mahallesi 338 Sokak'taki İsa Bey Apartmanı'ndaki evine götürüldü. Haberi öğrenen yakınları da şehidin evine gitti.

        Şehit Uzman Çavuş'un ailesi yıkıldı

        Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Can'ın Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda şehit düşmesi, Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerine 20 gün içerisinde aynı acıyı ikinci kez yaşattı. 13 Eylül'de, Şırnak'ın Çakırsöğüt ilçesinde mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Yakup Ceylan'ı toprağa veren Düziçililer, bu kez Ceylan'ın kapı komşusu ve çocukluk arkadaşı 8 yıllık uzman çavuş Selçuk Can için gözyaşı döktü.

        Acı haberi alan emekli öğretmen baba İbrahim Can ile kız kardeş Emine Özdemir rahatsızlanarak hastaneye kaldırılırken, şehidin 2 aylık hamile eşi Ayşe Can sinir krizi geçirerek bayıldı. Şehidin, Buse isminde 5 yaşında bir de kızı olduğu öğrenildi.

        Anne Ayşe Can tek oğlunun ardından ağıtlar yakarken, şehidin evi Düziçi halkının akınına uğradı.

        Terhisine 4 ay vardı

        Saldırıda şehit olan komando çavuş İlhan Küçüksolak'ın Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki evinde üzüntü hakim.

        Gebze İlçe Jandarma Komutanı Nedim Selvisu, sağlık ekibiyle birlikte şehidin Emek Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi ailesine iletti, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

        Bu sırada şehidin babası Kemal, annesi Kadriye Küçüksolak ile iki kardeşi sinir krizi geçirdi. Binbaşı Selvisu, aileyi teselli etmeye çalıştı, şehidin yakınları da anne ve babayı sakinleştirmek için gayret gösterdi.

        Baba Kemal Küçüksolak, oğluyla bayramın ikinci günü telefonla görüştüğünü, ''Terhisine 4 ay kaldığını, rahatının iyi olduğunu, kendisini merak etmememizi söyledi'' dedi.

        Şehit piyade onbaşı Muhammet Aydemir'in Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Kaynarca köyündeki Tepe Mahallesi'ndeki evinde hüzün yaşanıyor.

        Kucağında 40 günlük bebeği olan şehidin eşi Fatma Aydemir, eşiyle dün telefonda konuştuğunu belirterek, ''Bana 'çocuklarıma iyi bak, yakında kavuşacağız, sabret' dedi. Eşim bana hiç görmediği oğlunu emanet bıraktı. Muhammet, doğumdan önce telefon ederek, çok sevdiği arkadaşının şehit olduğunu söyledi ve oğlumuza şehit düşen arkadaşı Mert'in adını koymamızı istedi. Biz de Muhammet'in istediği gibi oğlumuza Mert adını koyduk'' diye konuştu.

        Eşinin bayramda telefon ederek kendisinden bütün akrabaların telefonlarını istediğini ifade eden Aydemir, telefon numaralarını verdiği eşinin akrabaların hepsini tek tek arayarak bayramlaştığını öğrendiğini söyledi.

        Fatma Aydemir, en büyük üzüntüsünün şehit eşinin oğlunu bir kez bile görememesi olduğunu kaydetti.

        Tek çocuğu şehit olan Nazmiye Aydemir ise televizyonda 15 askerin şehit olduğu haberini duyduğunda içine ateş düştüğünü belirterek, ''Oğlumun emanetlerine çok iyi bakacağım. Oğlum yavrusunu bir kez bile göremedi. Dün telefon ettim, arkadaşları göreve gittiğini söylediler, bir daha da görüşemedim'' dedi.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün bir ay önce annesini kaybettiği, cenaze dolayısıyla bir süre kaldığı Kırıkkale'den görev yerine yeni döndüğü bildirildi.

        "Şehit olacağı kalbime doğmuştu"

        Şehit Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün (28) Kırıkkale'deki ağabeyinin evine acı haber sabah ulaştı.

        Şehidin Kırıkkale'de özel bir hastanede doktor olan ağabeyi Duran Aygör'ün Yaylacık Mahallesi'ndeki evine gelen yakınları, sinir krizi geçirdi.

        Duran Aygör, sürekli korktuklarını, hatta bu sabah telefon etmeyi düşündüğünü ifade ederek, ''Şehit olacağı kalbime doğmuştu'' dedi.

        Aygör'ün teyze ve ablaları ''Yavrum bir ay önce anneni kaybettin, biz ona üzülüyorduk, şimdi seni kaybettik'' diye konuştu.

        Babası Hüdaverdi Aygör'ü 5 yıl önce kaybeden, annesi Gülten Aygör'le Kırıkkale'de yaşayan şehit Hasan Aygör, uzman çavuş olduktan sonra, önce İstanbul'da görev yaptı. Ardından ikinci görev yeri olan Şemdinli'ye tayin oldu. Bir ay önce, Kırıkkale'de yalnız yaşayan annesi hastalıktan vefat etti. Cenaze dolayısıyla izin alarak Kırıkkale'ye gelen şehit Aygör, görev yeri Şemdinli'ye yeni dönmüştü.

        AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa