Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde ikamet eden Metin (52) ve HüsniyeKütük(52) çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 23 yaşındakiSerpilKütük, geçtiğimiz Çarşamba gecesi saat 22:00 sıralarında fenalaştı. Grip şikayeti ile ailesi tarafından Çekirge Devlet Hastanesine götürülen genç bayana oksijen takıldı. "Hafif enfeksiyona bağlı iltihabın var" denilenSerpilKütük, yapılan grip iğnesinin ardından 1 saat gözetim altında tutularak eve gönderildi. Perşembe sabaha karşı karın ağrıları artanSerpilKütük, ailesi tarafından sabah saat 04:00 gibi tekrar aynı hastaneye getirildi.

ACİL SERVİSTE NE OLDU?

Ailenin iddiasına göre genç kızı ölüme götüren ihmaller hastanenin acil servisinde yaşandı. Acil serviste yatışı yapılan genç bayanın karın tetkikleri yapılsa da bir şey bulunamadı. İddiaya göre o gece nöbetçi olan Acil Servis doktoru M.Ç. ve nöbetçi hemşire tarafından ağrısı dinmesi içinSerpilKütük'e 2 ayrı iğne karıştırılıp enjekte edildi. İğnenin ardından hayati fonksiyonları yavaşlayanKütükkonuşamaz hale geldi.

Anne HüsniyeKütükkonuşamaz hale gelen kızının hastanedeki görevliler tarafından eve gönderilmek istendiğini idida etti. Kızının diabet hastası olduğunu belirten Anne HüsniyeKütük, "Kızım bana grip olduğunu söyledi. Hastaneye gittik, bayan bir doktor vardı Tüm tahlilleri yaptı ve bir şey bulamadı. "Gribal enfeksiyona bağlı hafif iltihabın var" diyerek serum bağladı. Bir iğne yaptı. 1 saat hastanede kalıp eve geri döndük. Sabaha karşı kızım şiddetli ağrı ile yatağından fırladı.

Babasına ve bana "ne olur beni hastaneye götürün, çok ağrım var" diyerek yalvardı. Apar topar tekrar hastaneye geldik. Acil serviste aynı bayan doktorla bir başka erkek doktor daha vardı. Erkek doktor "kızıma neyin var" dedi. Şiddetli ağrısı olduğunu söyledik. Daha önce "hiç böbrek taşı düşürüp düşürmediğini" sordu. Serum taktılar sancısı durmadı. Daha sonra bir hemşire gelip iki ayrı iğneyi karıştırarak kızıma enjekte etti. İğnenin ardından bir süre sonra kızım kendinden geçti ve kollarını kaldıramaz, konuşamaz hale geldi. Oradaki hasta bakıcılar 'kızını eve götürebilirsin' dediler. Ben de kızımı bu halde hiçbir yere götürmeyeceğimi, kızımın doktorunun olduğunu onun görmesini istedim. Kızımın doktoru H.A.'ya haber verdiler o da geldi. Diğer görevli doktor ve hemşireler bir şeyler anlattı. Ama onun yüz ifadesinden kızdığını anladım. Sonra bize bir şey açıklamadı. Kızımın iğneden önce yapılan tetkiklerde hiç bir şeyi yoktu. Yapılan iğneden sonra birden fenalaştı. Nöroloji doktoru da gördü. Yapılan iğneden olmuş, bir süre sonra geçer" dedi.

5 GÜN SONRA AYNI HASTANEDE ÖLDÜ

Hastanenin yoğum bakım servisine kaldırılan 23 yaşındakiSerpilKütük, 5 gündür devam eden ölüm kalım savaşına önceki gece yenik düştü. Kızlarının ölümden hastaneyi sorumlu tutanKütükçiftinin şikayeti üzerine genç kızın ölümünü şüpheli bulan Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Hastane morgundan alınanSerpilKütük'ün cesedi otopsi için Ali Tıp Morgu'na gönderildi. Otopsinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edilen genç kızın cenazesi Zeytinlik Camisi'nde kılınan namazın ardından Hamitler'de defnedildi.

TEST YAPMADILAR İDDİASI

Kızına test yapılmadan iğnenin vurulduğunu iddia eden baba MetinKütükise kızının ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu. Baba MetinKütük; "Olay basit bir karın ağrısı. Çocuğumu hastaneye bıraktım. Ben işe gittim. Sabah 08:00 gibi eşim aradı, "gelsene çocuk fenalaştı" dedi. Gittim baktım ki çocuk fenalaşmış, kolu kanadı dökülmüş. İğne yapmışlar, iğneyi test yapmadan vurmuşlar. İğne yan etki yapmış. Yanlış yapılan iğne yüzünden kızım öldü. Buradan Başbakana sesleniyorum, Hastaneler dışarıdan göründüğü gibi değil. Oralara müfettiş koysunlar. Müfettişler temizlikçi gibi dolaşsın ve denetlesin gerçekleri kendileri görsünler" dedi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Savcılığı'na hastanede görevli doktor hakkında suç duyurusunda bulunan baba Metin Küçük, kızının şeker hastası olduğunu söyledi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Öte yandan Çekirge Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada, Serpil kütük'ün tedavisinin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Hastanemize yattıktan bir gün sonra 38 derece yüksek ateş görülmesi neticesinde nöbetçi doktorumuz gerekli tedavileri yenilemiştir. İkinci gününde bilinç bulanıklığı sebebiyle yoğun bakıma alınarak tedavisine devam edilen hastamızı, personelimiz tarafından bütün tedaviler uygulanmasına rağmen 2 Eylül günü saat 00.30'da kaybetmiş bulunmaktayız. Konu ile ilgili savcılık ve idari incelemelere başlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ