BDP'li Demirtaş, iktidara yüklendi
Demirtaş, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP siyaset akademisinin açılışını yaptıktan sonra düzenlenen mitingde konuştu
ABONE OLBarış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Başbakan, 'Bunların dili yasaktı ben dillerini verdim ama bunlar daha BDP'ye oy veriyorlar' diyor. Yani AKP'li değilsek Kürt olamaz mıyız" dedi.
Demirtaş, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP siyaset akademisinin açılışını yaptıktan sonra düzenlenen mitingde konuştu.
Yakın zamana kadar "Kürt halkını yok ettik, bitirdik. Üstüne toprak attık, bir mezara gömdük" diyenlerin, bugün Ortadoğu'da Kürdistan gerçeğini tanımadan kabul etmeden tek bir adım bile atamadığını ileri süren Demirtaş, AKP'nin Rojava Kürdistan'ında yaşanan devrimi boğma operasyonuna kalkıştığını iddia etti.