Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen e-YDS 2017/6 sınavı için başvurular alınmaya başlandı. Peki e-YDS başvurusu nasıl yapılır? e-YDS ne zaman? İşte detaylar...

e-YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-YDS için başvuru yapmak isteyen adaylar 24 Mayıs - 8 Haziran tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Başvurular, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi olan AİS üzerinden alınacaktır.

Önemli: e-YDSsınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan; Ankara’da 4200, İstanbul’da 431, İzmir’de 110 olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır.

Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

SINAV SAATİ VE SÜRESİ: 14.30, 3 saat (180 dakika)

SINAV ÜCRETİ: 200,00 TL

DİKKAT:e-YDS’de kapasite artışı nedeniyle; e-YDS Kılavuzu’nda yer alan ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ koşulu e-YDS 2016/11 itibariyle ‘e-YDS’ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.’ şeklinde değiştirilmiştir.

Öte yandan sınava katılım sağlayacak olan adaylara özel, elektronik ortamda uygulanan e-YDS'nin sınav arayüzüne alışması ve sınav öncesinde sisteme aşinalık kazanması amacıyla deneme bir sınav hazırlanmıştır. Aşağıdaki linki kullanarak e-YDS'nin deneme sınavı uygulama sayfasına erişebilirsiniz.

e-YDS DENEME SINAV UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

e-YDS 2017/6 NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)'nın 2017/6'ncısı, 18 Haziran 2017 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-Sınav uygulama binalarında yapılacaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ