HDP'li Encü'den CHP'li vekillere çağrı: İstifa edip gelin
HDP'li Ferhat Encü, CHP'lilere dokunulmazlık konusunda seslenerek, "Böyle tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin istifa edip tümüyle HDP'ye geçmesi gerektiği inancındayız" dedi
ABONE OLHDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP'de ortaya çıkan iç muhalefetin 'partiden ihraç' tehdidi altında olduğunu öne sürdü. Encü, "Böyle tehditlerle dizayn edilen bir iç muhalefetin istifa edip tümüyle HDP'ye geçmesi gerektiği inancındayız" dedi.
Ferhat Encü, partisinin ilçe kongrelerine katılmak için geldiği Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de kabul edilen milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırılmasında hedefin HDP'nin parlamentodan çıkarılması olduğunu savundu. HDP olarak dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olmadıklarını, 7 Haziran seçimleri sonrası 80 milletvekili ile dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verdiklerini kaydeden Encü, "Kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığını olmaması gerektiği inancındayız" dedi. Mevcut tablo içinde dokunulmazlıkların kaldırılmasının Kürt sorununda çözüm ve diyalog ortamının yok edilmesi ve iktidarın sorunun şiddet, kan ve gözyaşıyla çözülmesine olan inanç içinde gündeme geldiğini savunan Encü, sürece ilişkin 'Faşizan darbe' değerlendirmesinde bulundu. Encü, "Buna boyun eğmeyeceğiz. Sonuna kadar parlamento zemininde kendimizi ifade edeceğiz. Parlamento onlarını babasının malı değildir" diye konuştu.