Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

HABERTURK.COM

Milli görüş hareketinin duayen isimlerinden, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (AMGT) Kurucu Başkanı, eski milletvekili ve eski Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları (69) yaşamını yitirdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yumakoğlulları'nın ölümü sonrası "Hakkın rahmetine kavuşan değerli ağabeyimiz Osman Yumakoğulları'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ederim" dedi.

OSMAN YUMAKOĞULLARI KİMDİR

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 1947’de dünyaya gelen Osman Yumakoğulları İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Beyoğlu Merkez Vaizliği, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bursa İlim Yayma Cemiyeti ve Osman Gazi İlim Kültür Vakfı Başkanlığı, Bursa Marmara Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Genel Başkanlığı, Milli Gazete Avrupa bölümü Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Refah ve Fazilet Partilerinden 20. ve 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu (GİK) görevlerinde de bulunan Yumakoğulları evli ve iki çocuk babasıydı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ