Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sık sık protestolarına maruz kaldığı öğrencilerle daha özgür ortamda buluşabilmek için üniversitelerde "Kültür-SanatSöyleşileri" düzenleyecek.

YÖKyetkilerinden alınan bilgiye göre, kamuoyundaki olumsuz imajını "YeniYÖK" anlayışıyla 35. yılında değiştirmek isteyen kurul, sık sık protestolarıyla karşı karşıya kaldığı öğrencilerle, bu kez "Kültür-SanatSöyleşileri"nde bir araya gelecek.

Söyleşilerde öğrenciler,YÖKBaşkanı Saraç ile kurul üyelerine, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilme imkanı bulacak.

Bu kapsamda ilki Bartın Üniversitesinde 19 Kasım'da gerçekleştirilecek söyleşilere,YÖKBaşkanı Yekta Saraç ile kurul üyeleri de katılacak. Etkinlikte, Prof. Dr. Namık Sinan Turan "İki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Orta Doğu'da Müzik ve Toplum" konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Her ay farklı bölgelerdeki yeni kurulan üniversitelerin ev sahipliği yapacağı söyleşiler, edebiyat, müzik, tasavvuf, geleneksel Türk süslemesanatları, felsefe, sinema, spor, tarih, sosyoloji ve psikoloji konularında, alanında ünlü kişiler ve uzmanların katılımıyla düzenlenecek.

"Kültür-SanatSöyleşileri" kapsamında, eğitim öğretim dönemi sonunda Ankara'da da bir kapanış programı düzenlenmesi planlanıyor.

YÖK, söyleşilerle, küresel dünyanın önemli aktörleri gençlerin, yüksek teknoloji, dijital yapı ve sosyal medya gibi kavramların yanı sıra insan ruhunu besleyen, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurankültürvesanatdünyasıyla tanışmasına destek olmayı amaçlıyor.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ