Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Olayda patlama sesi duymadıklarını belirten işçiler, herhangi bir alev de görmediklerini ifade etti.Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma Davasının 4. duruşmasının 6. celsesinde öğle arası verildi.

Mahkemenin sabahki bölümünde madende bant bölümünde işçi olarak çalışan Gökhan Kuroğlu ve Mehmet Boldaz mağdur olarak ifade verdi.

Mahkemede ilk olarak ifade veren Mehmet Boldaz 5,5 senedir Eynez maden ocağında bantçı olarak çalıştığını belirterek, olay günü Anayol 3. bandın temizliğini yaptıklarını anlattı. Boldaz, "11.30 ve 14.00 gibi iki kez top atımı yapıldı. Top atılan yerde kömür yoktu. Büyük bir taş kütlesi vardı. Yarım saat taş temizledik. İkinci top atımından sonra temizlik yaptık. Bir şey görmedik. Saat 14.50 gibi 4. bant durdu. Şalterci bantın durduğunu ve çalışmadığını söyledi. Ben de şanzıman kısmından olabileceğini düşünerek bir iki metre 4. bandın tahrik tarafına yöneldim. Beyaz ve grimsi bir duman gördüm arkasında 10-15 saniye sonra siyah bir duman gördüm ve geriye döndüğümde arkadaşlarımın koyu bir duman içinde kaldığını gördüm. Her şey bir anda oldu hepimizi korku saldı ne yapacağımızı şaşırdık. O sırada gaz maskesini açmayı başaramadım. Arkadaşlarımdan biri gaz maskemi açıp bana taktı. Temiz havaya doğru gittik. Olaydan 15 dakika sonra İsmail Adalı ve Ertan Ersoy olay yerine gelmişti" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ