Dağlıca’nın 4 şehidine 3 kentte gözyaşı
Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde 1 hafta önce terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit düşen ve Ankara GATA'da DNA testi ile teşhisleri tamamlanan 4 asker Konya,Balıkesir ve Osmaniye'de düzenlenen törenlerin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehitlerin cenaze törenleri, miting görkeminde on binlerin katılımıyla gerçekleşti
ABONE OLZafer SAMANCI - Mahmut ACARÖZ - Burhan DEMİRCİOĞLU / HABERTÜRK
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 6 Eylül’de PKK’lı teröristlerin hazırladığı el yapımı bombanın uzaktan kumandayla patlatılması ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu yaşanan çatışmada şehit olan 16 askerden Sözleşmeli Er Resul Coşkun ile Piyade Er Muharrem Öksüz’ün (20) cenazeleri, dün Konya Havalimanı’na götürüldü.
Oğlunu asker selamıyla karşılayan Sıdıka Coşkun, “Ağlamayacağım, düşmanlarımı güldürmeyeceğim. Biz onlara güleceğiz inşallah. Ben yiğit anasıyım, şehit anasıyım. Şehidime layık olacağım” diye haykırdı. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Coşkun’un yardımına bir kadın asker yetişti. Oğlunun tabutuna dokunan acılı anne, “Yıkılmayacağım oğlum” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Sözleşmeli Er Resul Coşkun, öğle namazını müteakip Musalla Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası Konya Şehitliği’ne defnedildi. Cenaze namazına Adalet Bakanı Kenan İpek, Konya Valisi Muammer Erol, askeri erkân, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.