Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mahmut Tanal'dan TBMM'de kavga açıklaması | Son dakika haberleri

        Tanal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin kendisini eleştirdiğini, Başkanlık Divanı'ndaki tokmağı zorla almaya çalıştığı ve Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'ya saldırdığı yönünde açıklama yaptığını belirtti.

        Bunun doğru olmadığını savunan Tanal, kavgayı telefonu ile görüntülemek üzere Başkanlık Divanı'na çıktığını, bu sırada birleşime ara verildiği için Divanda ne Meclis Başkanvekili ne katip üye ne de bürokratların bulunduğunu ifade etti. Çekim yaparken AK Parti'li milletvekillerinin kendisine saldırdığını öne süren Tanal, cep telefonuna da el konulduğunu, telefonunu daha sonra güçlükle alabildiğini anlattı.

        Divan'da Bahçekapılı ile hiçbir sözlü ya da fiziki temasının olmadığını dile getiren Tanal, konuyu telefonla Bahçekapılı ile de görüştüğünü, Bahçekapılı'nın da kendisini doğruladığını ifade etti. Tanal, Davutoğlu'nun özür dilemesini beklediğini söyledi.

        Davutoğlu'nun, kendisini paralel yapıyla ilişkilendirdiğini ve çok konuştuğu yönünde eleştirilerde bulunduğunu kaydeden Tanal, "Ben bir hukukçuyum. Haksızlık, hukuksuzluk adaletsizliğin olduğu yerde, bunlara kim maruz kalırsa kalsın konuşurum. Konuşmayan, derdini anlatamayan toplum, tehlikeli toplumdur. Ben konuşmaya, mücadeleme devam edeceğim" dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa