Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Vücuttaki kolajen oluşumunu tetikleyen kemik suyu, kemiklerden ve bağ dokusundan oluştuğu için kalsiyum, magnezyum, kolajen, fosfor, amino asitler, kondroitin, glukozamin ve daha birçok vitamini içerisinde bulundurur. Özellikle koronavirüse karşı tüketilmesi uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilen ilikli kemik suyu, virüslere karşı adeta bir kalkan görevi görüyor. Yemeklere ve özellikle çorbalara konulan kemik suyu düzenli olarak tüketildiği takdirde beynin yaşlanmasını engellemeye yardımcı oluyor. Özellikle kış aylarına girilmesi ve çocukların okul hayatına başlamasıyla virüsleri engellemek, bağışıklığı güçlendirmek ve hafızayı güçlendirmek için ilikli kemik suyunu menünüze ekleyebilirsiniz.

*Ancak ilikli kemik suyuna karşı herhangi bir alerjinizin olmadığına emin olmalısınız! Tüketmeden önce doktorunuza danışın!

İLİKLİ KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR, NASIL TÜKETİLMELİ?

Kemik suyunun içerisinde bulunan kolajen cildin elastikiyetini artırmada oldukça etkilidir. Kolajen ise içerisinde bulunan değerler sayesinde cildi besler ve yaşlanmasını önleyici etkiler sunar. Yaş ilerledikçe vücut daha az kolajen üretmeye başlar.

Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ