Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Eylül ayında ne yapsak? İşte 2019 Eylül kültür ve sanat etkinlikleri

        Bu ay gerçekleşecek konserler, başlayacak sergiler, oyunlar ve diğer kültür-sanat etkinlikleri için etkinlik takvimine göz atın!

        Alice Müzikali, 21-22 Eylül

        Zorlu PSM, İstanbul

        Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip “Alice Harikalar Diyarında”, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi ile çağdaş bir müzikal uyarlama olarak bu sene de sahnedeki yerini alıyor…

        90’lar Gecesi Her Salı ve Perşembe

        Sanat Performance Açıkhava Sahnesi, İstanbul

        Bizleri büyüten, olgunlaştıran ve hayallerimizin içine yerleştirdiğimiz Türkçe pop şarkıları bu festivalde.

        Biz Daha Önce Tanışmış mıydık?, 19-26 Eylül

        BKM Mutfak Çarşı, İstanbul

        "Ateş almaya gelmiş kadar kısa sürecek kan, ter, gözyaşı, gıybet ve 42 denye kilotlu çorap dolu bu çok kişilik gösteride Var Böyle Tipler izleyicilerine tek bir soru soruyor; Biz daha önce tanışmış mıydık?"

        Müzik Boğaz’dan Gelir, 6 Eylül – 25 Ekim

        İstanbul

        REKLAM

        “Türkiye'nin sevilen sanatçılarını dinleyicileriyle İstanbul Boğazı'nda buluşturan konserler serisinde Cem Adrian, Nazan Öncel, Resul Dindar ve Ekin Uzunlar, Feridun Düzağaç, Ahmet Aslan & Grup Abdal, Zuhal Olcay, Alpay, Rubato ve Birsen Tezer & Hüsnü Arkan, en güzel şarkılarını seslendiriyor.

        Bir Delinin Hatıra Defteri, 19-20 Eylül

        Zorlu PSM - Turkcell Platinum Sahnesi, İstanbul

        Bir delinin değil, adım adım deliliğe giden, yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir adamın hatıra defterini tiyatro perdesine aktaran Bir Delinin Hatıra Defteri, Erdal Beşikçioğlu performansıyla izleyiciyle buluşuyor.

        Yılmaz Erdoğan ve Çok Güzel Hareketler 21-22-28 Eylül

        BKM İstanbul

        Yılmaz Erdoğan ve Çok Güzel Hareketler 2, 21 Eylül'de Beşiktaş Kültür Merkezi'nde...

        Ajda Pekkan, 8 Eylül - 10 Ekim

        Türkiye’nin çeşitli mekanları

        Ajda Pekkan, Paraf Halkın Yıldızları kapsamında 8 Eylül'den; 10 Ekim'e kadar Türkiye'nin çeşitli yerlerinde dinleyicisiyle buluşuyor.

        Neue! Step Konserler Serisi, 11-29 Eylül

        Zorlu PSM, İstanbul

        İhamını melankoli ve sonbahardan alan Neue! Step konserler serisinde Roberto Cacciapaglia, Nils Frahm, Peter Broderick, Bırak İçeri Gireyim, Vikingur Olafsson, Hayden Thorpe, Douglas Dare, Sylvain Chauveau gibi isimler var.

        REKLAM

        Kibarlık Budalası 20 ve 28 Eylül

        Bursa, Ankara, İstanbul

        Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası, 9. yılında seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

        Sagopa Kajmer

        Sagopa Kajmer 13 Eylül - 11 Nisan tarihleri arasında şehir şehir Türkiye'yi dolaşacak.

        Garanti BBVA Konserleri Eylül – Kasım

        Zorlu PSM, İstanbul

        Garanti BBVA Konserleri'nin eylül ayağında 4 Eylül’de Kovacs, 13 Eylül’de, En Hızlı Piyanist olarak Guinness Dünya Rekoru’nu elinde bulunduran Peter Bence dinleyiciyle buluşmuştu. Eylül ayının son konserinde dünya çapında büyük bir dinleyici kitlesine sahip olan Balthazar, 27 Eylül’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle bir araya geliyor.

        Ölüm Bizi Ayırana Dek, 15 Eylül - 06 Ekim

        İstanbul, Denizli, Antalya, Bursa, Ankara

        Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, yıllar sonra konsepti PuCCa’ya, senaryosu ‘Bir Kadın Bir Erkek’ dizisi senaristlerinden Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan’a ait olan tiyatro oyununda buluşuyor.

        Esaretin Bedeli, 16 Eylül - 10 Kasım

        İstanbul, Denizli, İzmir, Ankara

        REKLAM

        Stephen King’in ölümsüz eseri, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmi, Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından Türkiye’de ilk kez sahneleniyor.

        Kral Lear, 19-23 ve 24 Eylül

        Zorlu PSM, İstanbul

        Hem aktör hem çevirmen kimliğiyle yoğun bir Shakespeare mesaisi olan Haluk Bilginer, bu kez Shakespeare’in ‘trajedisini kendi elleriyle çizen’ kahramanı Kral Lear’a bürünüyor.

        Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım 19 Eylül - 10 Ekim

        İstanbul, Antalya, Hatay, Adana, Ankara

        Ülkemizin yaşadığı gerginlik ve kutuplaşmalara karşı en anlamlı çağrılardan birisi ünlü oyuncu Fırat Tanış’tan Gelin Tanış Olalım, izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

        REKLAM

        Tarkan, 20 Eylül - 27 Eylül

        İstanbul

        Megastar Tarkan; 20-21-23-24-26-27 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

        Yapı Kredi 75. Yıl Konserleri: David Garrett, 21 Eylül

        Volkswagen Arena, İstanbul

        10 Yıllık crossover kariyerini “Unlimited – LIVE” dünya turnesi ile taçlandıran David Garrett, Türkiye’deki ilk crossover konserinde hayranları ile buluşuyor.

        Joo & Mercan Dede & Karsu & Night Flight Philharmonic Orchestra - 22 Eylül

        Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium, İstanbul

        Dünyaca ünlü ikili Igudesman & Joo, sayısız ödüllere sahip Mercan Dede, Avrupa’daki en iyi temsilcimiz Karsu ve 120 kişilik dev kadrosuyla, Night Flight Sypmhony Orchestra ilk kez bir araya geliyor.

        Steve Gunn - 23 Eylül

        Salon İKSV, İstanbul

        Son albümü ‘The Unseen In Between’i 2019 yılının hemen başında ünlü plak şirketi Matador etiketiyle yayımlayan Steve Gunn, sonbahara çok yakışacak bir gece için geliyor.

        REKLAM

        Fazıl Say - Bilkent Senfoni Orkestrası, 24 Eylül

        Bilkent Odeon, Ankara

        Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile birlikte vereceği konserle Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

        Selami Şahin, 26 Eylül

        Zorlu PSM, İstanbul

        Duayen sanatçı Selami Şahin’in büyük sahne şovlarıyla süslenen teatral konseri Eskimeyen Şarkılar, 26 Eylül’de, Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında Zorlu PSM’de sizlerle!

        SERGİLER

        Sakit Mammadov’un Türkiye’deki en kapsamlı sergisi (5 Eylül-5 Ekim)

        Azerbaycan’ın ‘yaşayan mirası’ olarak bilinen ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in onurlandırdığı dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov’un eserleri SOCAR Türkiye desteğiyle sanatseverlerle buluşuyor. Opalizm tarzının yaratıcısı olan ünlü ressamın eserleri 5 Eylül - 5 Ekim 2019 tarihleri arasında Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek.

        REKLAM

        Atatürk’ün İstanbul Günleri (1927 - 1938)

        Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Hoş Geldin Gazi - Atatürk’ün İstanbul Günleri (1927-1938) sergisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ilk kez İstanbul’a geldiği 1 Temmuz 1927 yılından Dolmabahçe Sarayı’nda hayatını kaybettiği 10 Kasım 1938’e kadar İstanbul’da geçirdiği günlerin fotoğrafları ve hikâyelerini kronolojik bir bütünlük içinde ziyaretçileriyle buluşturuyor.

        Halil Altındere’den ‘Abrakadabra’

        Yapı Kredi 75. yaşına girdiği eylül ayında doğum gününü Halil Altındere’nin “Abrakadabra” sergisiyle kutluyor. Sergi 11 Eylül’de Yapı Kredi Kültür Sanat Binası’nda açılacak.

        REKLAM

        Pilevneli Dolapdere

        Pilevneli Dolapdere eylül ayında sezonu açıyor. Tobias Rehberger'in Bazen Hiç Olmadığından Daha İyi Olur 9 Eylül-2 Kasım tarihleri arasında; Johan Creten'in The Vivisector sergisi 10 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında; Erdoğan Zümrütoğlu'nun Tuz Zamanı adlı sergisi 10 Eylül-27 Ekim tarihleri içerisinde; Cleon Peterson'ın Güneşin İçine Bak sergisi ise 10 Eylül-27 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

        İzmir'e Picasso geliyor

        Arkas Sanat Merkezi'nde 18 Eylül'de açılan Picasso & Gösteri Sanatı başlıklı sergide Pablo Picasso'ya ait pek çok eser görmek mümkün.

        16. İstanbul Bienali, 14 Eylül-10 Kasım

        MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Pera Müzesi ve Büyükada

        İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 16. İstanbul Bienali, ücretsiz sergileri, kamusal program etkinlikleri, film gösterimleri ve çocuk ve gençlere özel öğrenim programına ek olarak bienali daha yakından keşfetmek isteyenlere yönelik programlar da sunuyor.

        REKLAM

        Arter eylülde açıldı

        Vehbi Koç Vakfı’nın çağdaş sanat müzesi Arter, nihayet 13 Eylül’de açıldı. Arter’in açılış programında yedi sergi yer alıyor.

        Pera Müzesi

        Pera Müzesi, sanatçı Nicola Lorini’nin ‘Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenerek ürettiği ‘Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara’ başlıklı video yerleştirmeye ev sahipliği yapacak. Eser 5 Eylül - 24 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

        En büyük Canan Tolon sergisi

        Soyut resmin en özgün isimlerinden Canan Tolon, Türkiye’de ilk kez bir müze çatısı altında İstanbul Modern’de gerçekleşen en kapsamlı kişisel sergisiyle karşımızda. 6 Eylül - 2 Şubat tarihleri arasında açık kalacak ‘Sen Söyle’ başlıklı sergi, sanatçının 1980’li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikiminden bir kesiti yansıtıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa