Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'i ilk ziyaretinin 104. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

        Vali Aksoy, mesajında, Atatürk'ün Milli Mücadele'de önemli bir merkez olan Eskişehir'i ilk ziyaretinin 104. yıl dönümünün gurur ve coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

        Eskişehir'de, Milli Mücadele'nin 5 büyük meydan muharebesinden 3'ünün yaşandığını anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:

        "Eskişehir'de kazanılan 1. ve 2. İnönü Savaşları, Türk Ordusunun moral ve motivasyonunu yükselterek ülkenin işgalden kurtarılacağı kararlılığına ilham kaynağı olmuştur. Kahraman Eskişehir halkı, kurtuluş sürecindeki fedakarlıklarıyla Milli Mücadele'de bir sembol olmuştur. Atatürk, Eskişehirlileri şu sözlerle taltif etmiştir: Eskişehir'i ve Eskişehirlileri çok iyi tanırım. Milli Mücadele yıllarında büyük vatanseverlik ve üstün bir cesaretle mücadelemizin daima yanında olmuş, bu mücadeleye çok geniş yardımlarda bulunmuşlardır. Askeri hareket icabı olarak ordumuz Eskişehir ve Eskişehir halkına bir fedakarlık yüklemek mecburiyetinde idi. Bu bütün millet için fedakarane bir hareket idi ve bu şehir halkı ona göğüs gerdi. Tebrik ederim. Gördüğüme göre halk aydın ve faaldir. Toprak verimlidir. Az zamanda zayiati telafi ve fedakarlıklarıyla iftihar edecektir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa