Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin ardından hasar tespit çalışmaları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Mustafa Uç'un haberine göre, hasar tespit çalışmalarının yüzde 60 seviyesinde olduğunu belirten Kurum, şunları kaydetti:

"2 Şubat tarihi itibariyle hasar tespit çalışmalarımız süratli bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan depremzede vatandaşlarımız için yapılması gereken yardım ihtiyaçları, gıda ihtiyaçları, barınma ihtiyaçlarına yönelik tüm ekiplerimiz seferberlik içinde çalışmaktadırlar. Acil diyeceğimiz ihtiyaçlarımızı büyük bir çoğunlukla mahallelerimizde giderdik. Bundan sonraki süreçte kalıcı ihtiyaçları giderecek, hem kalıcı konutlarımızın yapımı hem kalıcı konutlar yapılana kadar konteyner kentlerimizin yapımı süreci süratli bir şekilde devam etmektedir. Bugün itibariyle Elazığ ilimizde hasar tespit çalışmalarımız yüzde 60 seviyesine gelmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede hızlı bir şekilde 3 gün içinde Elazığ'ın yüzde 90'ını görmüş ve bu çerçevede tespiti ve neticeyi almış olacağız."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ