Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Dünya gündemine oynuyorlar - Turizm Haberleri

        Antalya İbradı Kaymakamı Barış İşler, yapacakları tanıtımlarla Torosların eteğindeki tarihi ve doğal güzellikleri dünya gündemine taşıyacaklarını söyledi.

        İbradı'da, başta Altınbeşik Mağarası olmak üzere bir çok doğal, kültürel ve ekolojik zenginliğin bulunduğunu belirten Kaymakam Barış İşler, tanımlarla hedeflerinin bölgeyi eko turizminde cazibe merkezi yapmak olduğunu kaydetti.

        Bölgenin, doğal güzellikleri yanı sıra asırlardır süregelen kültürel zenginliklerin devem ettiğini belirten İşler; Antalya, Alanya ve Manavgat'a tatile gelen turistlere doğa ile başbaşa kalarak doğa yürüyüşü yaptırmaya davet ettiklerini kaydetti.

        İşler, "İlçemiz, dünyanın sayılı eko turizm alanlarından biri. Bozulmamış doğası, Altınbeşik Mağarası, Üzümlü Dere Alabalık Vadisi, bin yıllık kestane ağaçları, asırlık taş konak düğmeli evler, kınalı keklikler ve yaban dağ keçileriyla eko turizmi tutkunlarını İbradı'ya bekliyoruz." diye konuştu.

        Kaymakam İşler, İbradı'nın Ormana beldesindeki asırlık rahvan at yetiştirme ve binme geleneğini sürdüreceklerini söyledi.

        Cihan

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa