Egeli turizimcinin yüzü güldü
Bakanlar Kurulu kararıyla İzmir Çeşme Altınkum'un kuzeyi ve Ayasaran'ın turizm merkezi olarak tespit edilmesi, turizmciler tarafından olumlu karşılandı
ABONE OLEge Turistik İşletmeciler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'e gelen turist sayısının yıl sonunda Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 14-15 artacağını tahmin ettiklerini ama bunu yeterli görmediklerini söyledi.
Yıl sonunda turist sayısının 1 milyon 200 bin civarında olacağını belirten İşler, İzmir'in en az nüfusu kadar yani 3,5 milyon civarında turisti ağırlaması gerektiğini söyledi.
İşler, turist sayısının artması için yatak kapasitesinin de artırılması gerektiğine dikkati çekerek, ''Bunun için turizm alanlarının tahsisli olarak yatırımcıya açılması lazım. Resmi Gazete'de yayımlanan alanlardan Altınkum, çok önemli bir yer. Özellikle yabancı tur operatörleri Altınkum'a ciddi yatırım planlıyor'' dedi.