Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Nasıl e-ticaret sitesi kurulur? - Teknoloji Haberleri

        Tabi bu sektörde faaliyet gösteren firmalar büyüdükçe pazar payları da artmakta ve ürün satış fiyatları gitgide düşmektedir. Dolayısı ile küçük ve orta boylu işletmeler bu firmalar ile maliyetler yüzünden rekabet edemektedirler. Bu durumda çözüm ise elektronik ticarettir. KOBİ’ler yani küçük ve orta boyutlu firmalar maliyetleri düşürecek, stok tutmayı gerektirmeyecek ve daha az işgücü gerektiren elektronik ticareti tercih etmekteler.

        Elektronik ticaret internetin sivil kullanımına açılmasından beri gündemde olan bir konu ve artık sadece ürünlerin sergilendiği yazılımlar değil müşterinin takip edilebildiği stok ve satışların denetlenebildği ve alışveriş yapan müşterilerin memnuniyeti için her türlü teknik altyapının olduğu ve gizli bilgilerin güvenle işlendiği yazılımlar tercih edilmektedir.

        Ülkemizde de çok güzel elektronik ticaret çözümleri mevcut. Gerek fiyat gerekse çözüm olarak bu yazılımlar oldukça büyük farklılıklar göstermektedir.

        Bu yazılımlardaki bazı özellikler şöyle sıralanabilir. •Kolay kategori oluşturma, ürün girişi ve gösterimi. •Üyelik sistemi ve kolay üye takibi •Mevcut bankalar ile güvenli ve kolay entegrasyon. •Kolay sipariş takibi ve raporlanması. •Kolay Arabirim oluşturma ve arabrimin firmaya, kampanyaya ve duruma uygun olarak güncelenebilmesi. •Devamlı olarak değişen faiz oranlarının kolay bir şekilde sisteme tanımlanması. •Fiyatlar kargolar ve ürünler ile ilgli kampanyalar yapılabilmesi. •Ürün stok ve fiyat bilgilerini dışarıya XML formatında veren firmaların bilgilernin kolay bir şekilde sisteme entegre edilmesi. •Ürünler ile ilgli yorumların eklenmesi ve ürünlerin stok ve tıklama sayılarının takibi. •Canlı destek sistemi ile müşterilere anında online destek verilmesi. •O anda sitede mevcut olan kulanıcıların gezdikleri sayfalar geldikleri yerler gibi bilgilerin görülmesi.

        Ancak firma sahipleri e-ticarete girmek istediklerinde karşılarında uzun bir prosedür buluyor; Önce sitenin tasarımı, ardından yazılımının yapılması, sitenin hostingi…

        Tüm bu süreci kendinizin gerekli kişileri ya da firmaları bularak yaptırabileceğiniz gibi bunu hazır eticaret sitesi paketleri ile de çözebilirsiniz. İkinci yöntem hem zaman açısından daha kısa hem de daha ucuza mal olmaktadır. Bu konuda piyasada çeşitli yazılımlar mevcut. Bunlardan birisi ise Projesoft’un projeshop yazılımı… Projeshop uzun yıllardır hazır eticaret paketleri satan Projesoft’un uzun yıllarda geliştirdiği deneyimin bir ürünü…

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa