Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Şekerbank ticari kart adetlerini artırdı - Para Haberleri

        Toplam kredilerinin yüzde 89’unu KOBİ’lere ayıran Şekerbank’ın Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Üreten Kart ile ticari kart adetlerini son 3 ayda yüzde 30 artırdıklarını söyledi. Ertürk, bu ürünle Mastercard’ın Avrupa’da “Ticari Kart Adedini En Hızlı Artıran Banka” ödülünü aldığını kaydetti.

        Ertürk “62 yıldır ülkemizdeki birçok firmanın büyümesinde rol almış bir kurum kimliğiyle, desteğimizle büyüyen ve üretime katkı sağlayan bu müşterilerimizi en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz. Toplam kredi portföyümüzün yüzde 89’unu ticari krediler; yani tarım, esnaf, işletme, KOBİ ve kurumsal krediler oluşturuyor. Esnafa özel farklı vadelerimiz ve sektörel bazlı faiz oranlarımız, ara dönem ödemeli taksitli 1.1 VTMK Ertürk, Eylül yana KOBI Varlık Teminatlı Kıymet toplamının ulaştığını kredilerimiz olduğu gibi, eşit taksitli kredi imkânlarımız da bulunuyor. Kredilerimizde 60 aya kadar vade imkanı sunuyoruz. Dönemsel kampanyalar ile esnafa özel avantajlı faizlendirme imkânlarımız da var” dedi.

        ‘KOBİ’LERİ İHRACATA HAZIRLIYORUZ’

        Özellikle ihracata yeni başlayan KOBİ’lere, dış ticaret belge hazırlama sürecinin her aşamasında ‘ücretsiz dış ticaret danışmanlık ve belge hazırlama’ hizmeti sunduklarını belirten Ertürk şöyle konuştu: “Türkiye’de bir ilk olan bu hizmet sayesinde, dış ticaret işlemi gerçekleştiren KOBİ’lerimizin işlemleri en kısa sürede eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor. Banka olarak ayrıca, değişen mevzuatlar ve uygulamalar konusunda da KOBİ’lerimize danışmanlık hizmeti sunuyoruz.”

        ‘FONLARI KOBI’LERLE BULUŞTURDUK’

        Bankacılık hizmetiyle tanışmamış kesimlere özel mikro finansman yöntemiyle krediler sunduklarını belirten Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk “Bugüne kadar bu kapsamda 24 bin çiftçi ve esnafımızı ilk kez bankacılık hizmetiyle tanıştırdık. 2013’te ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformunu başlatarak her ayın 15’ini ‘Esnaf Günü’ ilan ettik. Tüm Türkiye’de yaptığımız yerel organizasyonlar ve iletişim faaliyetleri ile tüketicileri mahalle esnafından alışveriş yapmaya yönlendirdik” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa