Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, “altın gol” olarak yorumlanan, Türkiye’nin Rumlara bir limanını ve karşılıklı olarak bir havaalanını açma teklifini, “doğru ve yapıcı bir adım” olarak değerlendirirken, hükümete reformların seçim sonrasına ertelemesi uyarısında bulundu.

Türkiye’nin 2015 yılına kadar 6 milyon kişi için istihdam yaratması gerektiğini söyleyen Sabancı, bunun için büyüme hızının önümüzdeki yıllarda da ortalama yüzde 7 civarında gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Sabancı TÜRKONFED 10’uncu Yıl Girişim ve İşdünyası Zirvesi’nin açılışanda yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunda bugün yaşanın sıkıntıların Avrupa Birliği’nin, hem kendi kuruluş ilkelerini, hem de Birleşmiş Milletler’in kurallarını ihlal ederek, aralarındaki anlaşmazlığı çözememiş iki toplumdan birini birliğe dahil etmesinden kaynaklandığını söyledi. AB’nin, Annan Planı’nın her iki toplumda referanduma sunulmasından önce, Güney Kıbrıs’a Birliğe katılma garantisi vererek, Güney Kıbrıs’ın referandumda “evet” oyu vermesini anlamsız hale getirdiğini belirten Sabancı, bu nedenle adada kalıcı çözümün ortaya çıkmasının engellendiğini kaydetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ