Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Ambalajlı içme suyu sektöründe, bazı firmaların geçmişte olduğu gibi cam damacana ile su satışına başlamalarının ardından cam ambalajda tüketilen su miktarı yüzde 4'e ulaştı.

Cam damacanalar uzun bir aradan sonra yeniden evlere girmeye başlıyor. Özellikle 1970-80'li yıllarda, temiz su ihtiyacının karşılandığı kaynak suların doldurulduğu cam damacanalar, bu kez sağlık kaygısı ile sektörde yeniden gündeme geldi.

Milenyum öncesinde haftanın belirli günlerinde belirli mahallelere gelerek sokaktan satışlarını yapan, boş damacanaları alarak yerine yeni dolumu yapılmış damacanaları veren satıcıların yerini alma planı yapan firma sayısı henüz birkaç adet olsa da, cam damacanaya gelen talep, bir süre sonra polikarbon içinde su tüketimini oldukça azaltacağının işaretini veriyor.

Yaygın satış ağı olan bir doğal kaynak suyu firması 19 litrelik cam damacana suyu 11 liradan satışa sunuyor. Ancak firma, ilk alımda cam damacana için 60 lira depozito bedeli talep ediyor. Aynı firmanın polikarbon damacana içerisinde satılan su fiyatı ise 6,5 lira düzeyinde. Bu fiyatlardan yola çıkarak, cam damacanalarda satılan depozito hariç su fiyatının, polikarbon damacana ile satılan depozito hariç su fiyatından yaklaşık yüzde 70 daha fazla olduğu sonucu çıkıyor.

Pet işelerden kurtulun! - Fatih Altaylı yazdı

Bağlantı için tıklayınız...

Damacanadaki suyu cam kaba boşaltın!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ