Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Acıbadem, Bulgaristan'da bir hastane grubunu satın aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN/GAZETE HABERTÜRK

        Yurtdışındaki üçüncü yatırımını Bulgaristan’a yapan Acıbadem Sağlık Grubu, Tokuda Grup ve City Clinic Grup’u satın alarak ülkenin en büyüğü oldu.125 milyon Euro’luk satın alma Bulgaristan Rekabeti Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve hisse devri anlaşması resmi olarak tamamlandı. Devir için imzalar Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da atıldı. Grup, Acıbadem City Clinic markasıyla hizmet verecek. Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, törenin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada Bulgaristan’dan sonra Romanya ve Sırbistan’a da yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Aydınlar, “Sırbistan’da hastane kurmak üzere girişimlere başladık. Romanya’da da hastane almak için görüşüyoruz” dedi.

        ‘ÇEKİM MERKEZİ OLACAK’

        Grubun bundan sonraki rotasının Batı Avrupa olduğunu kaydeden Aydınlar, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da da eylül ayında açılacak olan tüm branşlarda hizmet verecek büyük bir sağlık merkezi kurmak üzere olduklarını söyledi. Bulgaristan’da, 4 hastane ve 4 tıp merkeziyle yılda 1 milyondan fazla hastaya sağlık hizmeti sunacaklarını kaydeden Aydınlar, “Bulgaristan’ı, sağlık turizmi açısından diğer Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya gibi yakın coğrafya ülkeleri açısından da bir çekim merkezi haline getireceğiz” dedi.

        Hisse devri için imzaları Acıbadem City Clinic CEO’su Ilian Grigoro, Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve City Clinic’in Yönetim Kurulu Üyesi Angel Angelov attı.

        ‘3.5 MİLYON HASTA HİZMET ALDI’

        Türkiye’de halen 16 hastane, 13 tıp merkezi ile hizmet verdikleri bilgisini paylaşan Mehmet Ali Aydınlar, Irak’ta ve Makedonya’da da birer hastaneleri olduğunu kaydetti. Grubun Bulgaristan’daki yatırımla birlikte hastane sayısının 22’ye, tıp merkezinin de 17’ye yükseldiğini belirten Aydınlar, geçen yıl 3.5 milyon hastaya hizmet verdiklerini bunun yüzde 10’nun da yabancılardan oluştuğunu ifade etti.

        Acıbadem, Acıbadem City Clinic markasıyla yılda 1 milyon hastaya hizmet verecek.

        ‘ABD’DEN BİLE HASTA ALIYORUZ’

        Acıbadem bünyesinde kurdukları Uluslararası Hasta Merkezi’nde tüm dillerde hizmet verebilecek 220 kişilik ekipleri olduğunu söyleyen Aydınlar şöyle devam etti: “Türkiye’de eskiden parası olanlar daha iyi sağlık hizmeti almak için yurtdışına giderdi. Biz işi tersine çevirdik. ABD’den bile hasta alıyoruz. Geçen yıl sadece biz 40 bin yabancı hastaya hizmet verdik. Sağlık turizmi ülke ekonomisi için büyük katma değer yaratıyor. Hasta başına 8-10 bin dolar harcama yapılıyor ve bu paranın tamamına yakını ülkede kalıyor.” Aydınlar, sağlık turizmindeki artışın son 2 yılda özellikle terör ve kurdaki oynaklık gibi nedenlerle yerinde saymaya başladığını kaydetti. Aydınlar, Türkiye’nin bölgesinin çok büyük bir sağlık merkezi haline geleceğini öngördü.

        ‘RUSYA’DA DİREKTEN DÖNDÜK'

        Kısa süre önce Rusya’da 3 hastane kurmak için son aşamaya geldiklerini kaydeden Aydınlar, uçak kriziyle planlarını iptal ettiklerini kaydetti. Aydınlar, “Rusya’da direkten döndük” dedi

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa