Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'a Lufthansa ile Türk Hava Yolları (THY) arasında işbirliği önermesinin ardından herkesin gözleri havadaki bu iki deve çevrildi. THY cephesinden gelen açıklamalar gösteriyor ki henüz görüşmeler sürüyor.

Gündemin nabzını turan HTEkonomi muhabiri Ayşegül Akyarlı Güven, Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Bea Berke ile röportaj yaptı.

Peki Lufthansa cephesinde neler oluyor?

Lufthansa Türkiye’nin başında 3 aydır görev yapan Bea Berke ile tüm bu konuları görüştük. Gündemdeki Lufthansa THY işbirliği konusu tam olarak nedir? Hisse mi alacaksınız? Ortak şirket mi kuracaksınız? Ne olacak? Bu konuda hiçbir şey söyleyemem çünkü onaylanmış hiçbir şey yok henüz. Ama biz THY ile çok yakın çalışıyoruz. Birlikte kurduğumuz hissedar olduğumuz Sun Express diye bir şirketimiz vardı. İkimiz de Star Airlines üyesiyiz. Ama işbirliği konusunda bir şey söylemek için henüz çok erken. Gelişmeler ne tip bir işbirliği yapılabileceğini bize gösterecek. Türkiye Avrupa’da büyüdüğümüz tek pazar. THY ise 2007’den beri gösterdiği hızlı büyümeyle bir başarı hikâyesi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ