Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının süresinin 18 Ocak 2015 tarihinde dolacağını belirterek, "İptal kararı, basın ve yayın organlarında yer aldığı şekilde, 10

yıllık hizmet süresi bulunan ve 50 yaşını doldurmuş bir memurun başka bir şart aranmaksızın emekli olabileceği yönünde bir uygulamayı getirmeyecektir" açıklamasında bulundu.

SGK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Basın ve Yayın organlarında “10 yıl hizmetini dolduran 50 ve daha yukarı yaşlarda bulunanlar emekli olabilecek”, “50 yaşını doldurana emeklilik”, “50 yaşı doldurup ayrılan memurlara maaş” şeklinde yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Anayasa Mahkemesi, 18 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Haziran 2013 tarihli kararı ile 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun Geçici 206 ncı maddesinde yer alan “08.09.1999 tarihinde Sandık iştirakçisi olanlardan” ibaresini iptal etmiştir. İptal kararının süresi 18 Ocak 2015 tarihinde dolacaktır. İptal kararı, basın ve yayın organlarında yer aldığı şekilde, 10

yıllık hizmet süresi bulunan ve 50 yaşını doldurmuş bir memurun başka bir şart aranmaksızın emekli olabileceği yönünde bir uygulamayı getirmeyecektir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ