Ev sahibini ihbar et ödülü al!
Kiranın bir bölümünü elden alarak devletten vergi kaçıran ev sahipleri yakayı ele verdi; kayda giren kira mükellefi sayısı 550 bini aştı
ABONE OLBunda, mükelleflere gönderilen mektuplar, sokak sokak dolaşılarak yapılan denetimler ve ev sahibine kızıp vergi kaçırdığını ihbar eden kiracıların büyük katkısı oldu. Milliyet'te de yer alan habere göre, kira gelirleri ve kentsel rantların vergilendirilmesi için kütük oluşturma çalışmalarını sürdüren Maliye Bakanlığı, Türkiye'de sayısı 13 milyona ulaşan kiracıları kayıt altına alıyor. Semt semt harita çıkaran Maliye, kirasını düşük gösteren ev sahiplerine göz açtırmıyor.
DENETİMLER ARTIRILDI
Maliyeciler, 500 lirayı aşan kiraların bankaya yatırılıp yatırılmadığı inceliyor. İncelemelerde, kira geliri elde edenlerin yıllık ortalama gelirleri yaklaşık 9 bin 500 lira olarak hesaplandı. Türkiye'de en fazla kira geliri elde eden illerin başında İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Balıkesir, Eskişehir, Muğla ve Konya geliyor. Kira mükellefi sayısındaki artışta mektup ve denetimlerin yanı sıra kiracıların ihbarları da etkili oldu.