Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Barış görüşmeleri iftarla başladı

        HT GAZETE

        İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmelerine, 5 yıl aradan sonra Washington’da yeniden adım atıldı. Taraflar, resmi müzakereler için 2 hafta içinde İsrail veya Filistin’de bir araya gelecek.

        İsrail ve Filistin arasında 2008’de başarısızlıkla sonuçlanan barış müzakerelerinin yeni ayağı, Beyaz Saray’ın girişimiyle ABD’nin başkenti Washington’da başladı. Taraflar, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ev sahipliğinde dışişleri bakanlığı binasında düzenlenen iftarda buluştu.

        İsrail’i İzak Molcho, Filistin’i ise Başmüzakereci Saib Erekat ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın danışmanı Muhammed Ştayyeh temsil etti. Amerikan heyetinde ise Bakan Kerry’nin yanında, ABD’nin yeni Ortadoğu özel temsilcisi Martin Indyk, Beyaz Saray Ortadoğu Koordinatörü Philip Gordon ve diğer ilgili yetkililer yer aldı.

        Toplantının ardından bir değerlendirme yapan Kerry, şunları söyledi: “Resmi nihai müzakerelere başlamak için 2 hafta içinde İsrail veya Filistin’de bir araya gelecekler. Hedefimiz anlaşmayı 9 ay içinde başarmak. İki devletli çözüm, ihtilafın sona ermesinin tek yolu. Başka alternatif yok.” İsrailli başmüzakereci Livni de “Niyetimiz geçmişi tartışmak değil, çözüm yaratmak” dedi. Filistinli Erekat ise “Filistinlilerin, kendi bağımsız devletlerine sahip olma zamanı” diye konuştu.

        Başkan Barack Obama da dün Filistin ve İsrail heyetleriyle Beyaz Saray’da ayrı ayrı görüştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa