Obama'dan YPG'ye direkt silah planı
ABD'de Obama yönetiminin Suriye'de DAEŞ'e karşı YPG'ye doğrudan silah vermeye yönelik bir planı değerlendirdiği iddia edildi
ABONE OLABD yönetiminin Suriye’de bir süredir desteklediği terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye doğrudan silah vermek için karar aşamasında olduğu öne sürüldü. New York Times Gazetesi’nin haberine göre, söz konusu plan ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Kabinesi tarafından inceleniyor. Gazete, planın değerlendirme aşamasında, en fazla endişe edilen hususun ise Türkiye’nin tepkisi olduğunu yazdı. Böyle bir kararın verilmesi halinde Washington-Ankara hattında gerilimin keskin bir şekilde yükselmesinden korkulduğu belirtildi.
Obama’nın Ulusal Güvenlik Kabinesi’ndeki danışmanlarına görevden ayrılmadan önce DAEŞ’e karşı savaşı hızlandırmak istediğini söylediği ve bunu sağlayacak opsiyonlar üzerinde çalışmaları için talimat verdiği kaydedildi. YPG’yi silahlandırma planının da bu talimatla birlikte masaya geldiği söyleniyor. Obama’nın nihai hedefinin DAEŞ’i Suriye’deki sözde başkenti Rakka’dan çıkarmak olduğu vurgulanıyor.