Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dolar son dakika! Dolar bugün ne kadar oldu? İşte anlık canlı dolar kuru 29 Ağustos 2018 - Para Haberleri

        Dolar kurunda uzun bayram tatili boyunca devam sessizlikyerini yeni haftada hareketliliğe bıraktı. Pazartesi günü 6.30 seviyesinden dönen, dün de benzer seviyeleri test eden dolar bugün 6.25 liranın üzerinden güne başladı. Sonrasında gelen alımlarla ise önce 6.30 liraya, arkasından da 6.45 liraya çıktı.

        Dolar kuru saat 08.05 itibariyle 6.27 TL olurken, euro ise 7.34 liradan el değiştirdi.

        MERKEZ'İN HAMLESİNİN ETKİSİ GEÇİCİ OLDU

        Dolar saat 9'a yaklaşırken de 6.35 TL'ye kadar çıktı. Bu dakikalarda Merkez Bankası'ndangecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerinin iki katına çıkarıldığı haberi geldi. Açıklama ile dolar ilk etapta 6.30 liraya geriledi.

        Fakat sonrasında yeniden 6.35'e yöneldi ve 6.38 liraya kadar çıktı.Euro da 7.45 liraya kadar tırmandı.

        Dolar saat 09.55 itibariyle 6.3830 liradan el değiştirdi.

        Öğle saatleri itibari ile yeni bir yukarı atak yaşanırken, dolar 6.40 TL'yi geçerek 6.45 liraya kadar ulaştı.

        REKLAM

        Piyasalar ABD ile yaşanan Rahip Brunson gerilimine dair gelişmeleri, AB ülkelerinden Türkiye'ye yönelik mesajları, 3 Eylül'deki Ağustos ayı enflasyon verisini ve 13 Eylül'deki Merkez Bankası toplantısını takip edecek. Öte yandan kurlarda yaşanan oynaklık sonrası Merkez Bankası'ndan faiz hamlesi beklentileri de artmış durumda.

        Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Bloomberg HT'ye kurda bayram sonrası yaşanan harekete dair "bayram dönüşü kurda bu seviyeleri fırsat bilen kurumsal döviz açık pozisyonu olan şirketlerin, hem de ertelenmiş döviz alımlarının gerçekleştiğini takip ettik. Kurda %2'lik dalgalanma son dönemde normalleşti. BDDK'nın aldığı tedbirler, MB'nin tekrar geç likiditeyle piyasayı fonlaması bir nebze kur oynaklığını azalttı ama henüz istenen seviyeye çekemedi." şeklinde konuştu.

        MERKEZ BANKASI'NDAN HAMLE GELDİ

        REKLAM

        Merkez Bankası, sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile gecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerini iki katına çıkardığını duyurdu.

        Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, 13 Ağustos tarihli açıklama ile Merkez Bankası tarafından gün içi ve gecelik vadedeki hazır imkânlar çerçevesinde bankalara ihtiyaç duydukları tüm likiditenin sağlanacağının duyurulduğu hatırlatıldı.

        Açıklamaya şöyle devam edildi:

        "Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 29 Ağustos 2018 tarihinden itibaren, TCMB bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda gecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerinin 13 Ağustos 2018 öncesi limitlerin iki katı olarak uygulanmaya başlanmasına karar verilmiştir."

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ GÜNCEL EURO FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ GÜNCEL STERLİN FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa