Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kalıtımsal faktörler ve yaşam koşullarının depresyon olgusunu tetiklediği söyleyen Dr. Tarkan Amuk, toplumda depresyonun hızla yayıldığını açıkladı.

İHA'nın haberine göre; Uzman Doktor Tarkan Amuk, depresyon hastalığının toplumda hızla yayıldığına dikkat çekti. Amuk, kalıtımsal nedenler ve çevresel faktörler sebebiyle depresyonun arttığını da aktararak, depresyona karşı nasıl tanı konulduğunu da anlattı.

CİNSEL SORUNLARA YOL AÇIYOR

Depresyon tanısı konması için belli şartların oluşması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Tarkan Amuk, "Depresyon dediğimiz zaman her üzüntü ya da her ağlama depresyon değildir. Bu hastalığın oluşabilmesi için belli şartlar gerekiyor. Nedir bu şartlar? En az 15 gün süreyle bir depresif duygu durumu dediğimiz çökkün bir duygu durumu olması gerekli. Bu çökkün duygu durumumuz, her gün gün boyu devam etmiş olacak. Bununla birlikte depresyon fizyolojik dengemizi bozan bir hastalıktır. Uyku düzenimizi bozar. Aşırı uyku ya da uykusuzluk yapar. İştah düzenimizi bozar. Aşırı yemek isteğimiz artar ya da iştahtan kesiliriz. Cinsel etkileri vardır. Cinsel isteksizlik, erkeklerde erken boşalma, sertleşme sorunu gibi sıkıntılar yaratabilir. Depresyonda olduğumuzu anlayacağımız diğer ve en önemli belirti de ölüm ile ilgili düşüncelerdir. Pasif ölüm düşüncesi dediğimiz, bir vesile olsa da ölsem, kurtulsam gibi ölüm düşünceleri ya da en önemli depresyon belirtisi olan intihar düşüncesidir" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ