Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

“Rosmarinus officinalis” olarak da bilinen biberiye; bir Akdeniz bitkisi olarak Akdeniz bölgesinde çok popülerdir. Akdeniz mutfağının oldukça popüler bir baharatı olan bu bitkinin; çayı, yağı ve özütü birçok farklı şekilde kullanılır. Birçok yemek biberiye yağı ve taze çekilmiş yaprakları ile pişirilir.

Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Bugün birçok tıbbi preparat; biberiye yağı içerir. Biberiye yağının kanıtlanmış ve bilinen faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Sindirime Yardımcı Olur: Biberiye yağı genellikle; hazımsızlık tedavisinde, şişkinlik, mide krampları, kabızlık ve şişkinlik giderilmesinde kullanılır. Bu uçucu yağın ayrıca dispepsi semptomlarını hafiflettiği ve iştah açıcı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca yapılan araştırmalarda biberiye yağının; karaciğer için temizleyici esansiyel yağı olduğu ve aynı zamanda sindirim sürecinin önemli bir parçası olan safra oluşumunu ve salınımını düzenlemeye yardımcı olduğu görülmüştür. Ayrıca biberiye yağı; kan dolaşımını hızlandırır, besinlerin emilimini ve sindirimini hızlandırır. Özellikle sığır eti ve benzeri etlerin sindirilmesine yardımcı olur.

Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ