Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Bergüzar Korel, eski videosunu tekrar paylaşarak, yaşanan olaylara tepkisini gösterdi - Magazin haberleri

        Bergüzar Korel, kadın cinayetlerine ve tacizlere karşı tepkisini 2018'de sosyal medya hesabından paylaştığı iki videosunu tekrar paylaşarak gösterdi.

        Bergüzar Korel, tepkisini dile getirirken şu ifadeleri kullandı: Setteyken 2018'de bu videoyu paylaşmıştım. Hepimiz yine acı dolduk. Aradan geçen yıllarda maalesef her şey daha da kötüye gitti. Bazen videolar yazıdan çok daha etkili oluyor diye tekrar paylaşıyorum. Dünya yansa, çocuklarımızın yanında olacağımızı bilsinler. Kimsenin şantajına, tehdidine boyun eğmemeleri gerektiğini sevgimizle, desteğimizle anlatalım. Okulların psikolojik danışmanları iyi ki varsınız. Şu videoyu gören bir kardeşim varsa ve şu an çaresiz hissediyorsan, lütfen yalnız olmadığını bil. Okulun psikolojik danışmanına git ve konuş. Hayatta hiçbir şey senden daha değerli değil. Her sorunun çaresi var. Susmayı değil, konuşmayı öğretelim tüm çocuklarımıza.

        REKLAM

        Paylaştığı eski videolarda bir düzenleme yapmak istediğini belirten oyuncu; "Sadece özel bölge değil, bedeninin herhangi bir yerine dokunamayacaklarını söylemek istiyorum" notunu düştü.

        Bergüzar Korel, 6 yıl önce yayımladığı gönderilerde şu ifadeleri kullanmıştı: Günlerdir yaşadığımız bu iğrençlik içinde ayakta durmaya çalışırken daha fazla sessiz kalamayacağımı fark ettim. O yüzden birkaç cümle etmek istiyorum. Sabahtan beri, 'Çocuk susar, sen susma' adı altında paylaşımlar yapıldığını görüyorum. Bunların iyi niyetle yapıldığını çok farkındayım. Ancak burada bir eksik var; çocuk susmamalı. Anneler, babalar, çocuklarınızın susmamaları gerektiğini onlara anlatın. Hiç kimse, onların rızası olmadan onlara dokunamaz. Dokundukları anı ortaya koyabilmeliler. Size bunu dile getirebilmeliler ve korkmamalılar.

        REKLAM

        "SİZE YALVARIYORUM"

        Bergüzar Korel, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hiç kimsenin, hiçbir mazeretle onların özel bölgelerine dokunamayacağını, buna teşebbüs edenlerin hemen sizinle paylaşmaları gerektiğini bilmeleri önemli. Bu, utanılacak bir şey değil; karşı taraf için bir suç. Onları koruyacağınızı, ne olursa olsun arkasında olduğunuzu hissettirin ki çocuklar susmasın, seslerini çıkarabilsinler. Sizlerle bunu paylaşmaktan korkmasınlar. Yalvarıyorum; bir anne olarak, bir insan olarak, biriniz beni duysanız, gerçekten birçok şey değişebiliriz. Çocuklarınız susmasın, çocuklarınıza susmayı değil, seslerini çıkarmayı öğretin."

        Fotoğraflar: Instagram

        ÖNERİLEN VİDEO

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa