Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Geri Gönderme Merkezi'ndeki temaslarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de 18 Geri Gönderme Merkezi bulunduğunu ifade eden Soylu, söz konusu alanların güvenliğinin üst düzeyde olduğuna dikkati çekti.

61 bin kişinin Türkiye'ye giriş yasağı olduğunu, bunun birlikte çalışılan birçok ülkenin ortak kararıyla alındığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Özellikle 2017 yılında 5 bin 978 kişiyi sınır dışı yaptık. Yani yabancı terörist savaşçı ve düzensiz göçmen olarak tehlikeli olarak Türkiye'de bulunan... Bunun bine yakını, 900'ü, Avrupa Birliği ülkelerine ait. Yani Avrupa Birliği ülkelerine ait olup Türkiye'de yabancı terörist savaşçı olarak Türkiye'ye sızmış olarak düzensiz, kaçak girmiş olan 900 kişiyi de 2017 yılı içerisinde yurt dışına gönderdik. Bunların bir kısmı DEAŞ'lı, bir kısmı PYD'li ve PKK'lı. Yani PYD ve PKK'ya ve DEAŞ'a dışardan katılıp bir takım destek verenlerin bir kısmı, mesela basın medya işlerini PYD ve PKK'ya nasıl kullanılır diye öğretenler, bir kısmı bunlara bomba düzeneği nasıl kurulur diye öğretenler. Yaklaşık 900 böyle yabancı terörist savaşçıyı, terörle iltisakı olanları yurt dışına sınır dışı ettik ve kendi ülkelerine gönderdik. Türkiye'de de şu anda yabancı terörist savaşçı kategorisinde 900 kişi var. Bunlar da bizim geri gönderme merkezlerimizde bulunmaktadırlar."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ