Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda "Basın özgür olursa halk doğrularla Aydınlanır" dedi.

        Mesajında gazeteciliğin önemine değinen Başkan Çerçioğlu, "Basında çok seslilik esastır. Nasıl ki toplumun tek tip bireyden oluşması istenmiyorsa basının da tek tipleşmesi demokrasiyi savunanlar tarafından kabul edilmemelidir. Buradan yola çıkarak basının gücünü koruması, asli görevini yani denetleme görevini sürdürmesi yürekten istediğimiz bir ilkedir. Bizler basın üzerinde baskı görmek istemiyoruz. Basının üzerindeki tek baskı emekçilerin matbaada o günkü baskıyı yetiştirme telaşı olabilir. Ki o da bu mesleğin olmazsa olmaz heyecanlarındandır. Bizler basının özgür olduğu bir toplumda yaşamak, nefes almak istiyoruz. Dememiz o ki; baskıyı sadece matbaada görmek istiyoruz. Basın özgür olursa halk doğrularla Aydın'lanır. Tüm gazetecilerimizin gerçekleri özgürce yazabildiği günler dileğiyle 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa