Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Yarın okullar tatil mi? SON DAKİKA | Okullara kar tatili haberleri peş peşe geliyor! 5 Şubat 2020 Çarşamba

        Yarın okullar tatil mi? sorusu etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların gündeminde. Ağrı'nın merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkileyince okullar için kar tatili haberi de geldi. Van’da da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın için okullar tatil edildi. Akşamın ilerleyen saatlerinde Erzincan'da okulların tatil edildiği illerin arasına girdi. İşte detaylar...

        AĞRI'DA OKULLARA KAR TATİLİ

        Ağrı kent merkezinde yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle il merkezine bağlı köylerdeki ve taşımalı eğitim yapılan okullarda 5 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi.

        Ağrı'nın Eleşkirt Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede iki gündür yoğun kar yağışının etkili olduğu bildirildi. Karla mücadele çalışmalarının sürdüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İki gündür yoğun şekilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yollarımızın, ekiplerimizin gayretli çalışmasına rağmen kar yağışı ve yoğun tipinin devam etmesi yüzünden gece saatlerine kadar açılamayacağı ön görülmüştür. Bu nedenle ilçemiz genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verilmiştir."

        VAN'DA YARIN OKULLAR TATİL

        Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın (5 Şubat 2020) itibariyle 1 gün süreyle tatil edildiği, engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

        REKLAM

        TUNCELİ OVACIK'TA KAR TATİLİ

        Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

        Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların, 5 Şubat'ta (yarın) tatil edildiği bildirildi. Öte yandan yağışların hafta sonuna kadar ara ara devam etmesi beklendiği aktarıldı.

        KAR TATİLİ HABERİ ERZİNCAN'DA ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

        Erzincan genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle Çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 05 Şubat 2020 Çarşamba günü okulların tatil edildiğini belirtti.

        Vali Arslantaş, attığı tweette, “Yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan il genelinde 05 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir.” dedi.

        Öte yandan kar tatili öğrencileri bir hayli mutlu etti. Vali Arslantaş’ın kar tatili bilgisine yorum yapan bazı öğrenciler şu tweetleri attı.

        - Mertkayser: Vali baba oley canını yerim

        - Nur Erdoğan: Allah senden razı olsun sayın valim

        - Nisanurcanbaba: Cumhurbaşkanı ol Cumhurbaşkanı

        - Cmkaan06: Bundan sonra Cumhurbaşkanım sizsiniz

        - Nurr_s: Ağzından bal damlıyor kral

        DİYARBAKIR'IN BİR İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

        Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilecek. Kulp ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışının sürdüğü ilçe merkezi ve ilçeye bağlı bütün köylerde yarın okullar bir gün tatil edildi.

        BİNGÖL’DE BİR İLÇEDE TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

        Bingöl’ün Kiğı ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrenciler ile hamile ve engelli kamu personelinin, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın idari izinli sayılacağı bildirildi. Bingöl genelinde etkili olan kar yağışının ardından Kiğı ilçesinde de taşımalı eğitime 5 Şubat Çarşamba (yarın) günü ara verildiği açıklandı. Kiğı kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Kiğı ilçemizde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 5 Şubat Çarşamba günü taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz ile hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır” denildi.

        *Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi ile ilgili güncel gelişmeler yaşandıkça haberimiz güncellenecektir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa