Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA,(DHA)GAZİ Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'ın, video konferans görüşmesinde kız öğrencilere yönelik sözlerine, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şube Başkanı avukat Meryem Türktekin "Cinsel taciz kimden gelirse gelsin müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz" diyerek, tepki gösterdi.

        Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, video konferans yöntemiyle öğrencileri ile konuşurken, mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek, "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma" dedi. Acar, büyük tepki toplayan sözlerinin ardından istifa etti. Acar'ın, sözlerine Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şube Başkanı avukat Meryem Türktekin de sert tepki gösterdi. Sözleri cinsel taciz olarak nitelendiren Türktekin, "Ne acıdır ki, toplum bu haldeyken, Gazi Üniversitesi´nden bir dekan çıkıyor, çocuklar vereceği eğitimi beklerken, o utanmadan, kayıtta olduğundan habersiz `kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha çaktırmadan´ diyor. Böyle bir şeyden nasıl keyif alır bir insan? Bu nasıl bir eğitimci ve nasıl bir dekan? Daha da ötesi bu nasıl bir insan? Cinsel taciz kimden gelirse gelsin müsaade etmeyiz etmeyeceğiz" dedi.

        Yetkilileri, Acar hakkında idari ve adli soruşturma açmaya davet eden Türktekin, şöyle konuştu: "Böylesine tacizci bir zihniyete sahip bir insanın, kız çocuklarımızın eğitim aldığı bir kurumda, bir gün dahi çalışmasına müsaade edemeyiz. Bu şahıs o koltuğu da eğitimciliği de derhal terk etmelidir. Devlet memurluğunda liyakat esas alınır. Anılan şahsın böyle bir göreve layık olmadığı apaçık ortadadır. Yetkilileri, derhal alınan şahıs hakkında idari ve cezai soruşturma açmaya davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."DHA-Genel Türkiye-Adana / Merkez Gülşah ÖZGEN

        2020-05-13 13:45:19

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa