Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İsrail'in başta Gazze olmak üzere Orta Doğu'da yürüttüğü çok cepheli savaş, İsrail siyasetinde her geçen gün daha yüksek sesle tartışılmaya devam ediyor. Hamas tarafının, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ateşkes için öne sürdüğü şartların 'ciddiye alınmaması gerektiği' açıklaması ve ABD Başkanı Biden'ın ekibi tarafından hazırlanan ateşkes ve rehine takası taslağında bir türlü uzlaşma sağlanamaması; kanlı savaşın uzamasına sebep oluyor. Ancak bu savaşın İsrail tarafındaki en büyük motivasyonlarından biri ise, Netanyahu'nun hassas bir dengede kurduğu aşırı sağcı koalisyonun parçalanmasını istememesi.

Netanyahu, 2 Eylül'de katıldığı bir canlı yayında Gazze Şeridi'nin Mısır sınırında bulunan Philadelphia Koridoru'nun önemine vurgu yaptı. Ancak daha önce bu kadar önemli olmayan koridorun bugün müzakerelerin merkezine oturmasının nedenlerinden biri, aşırı sağcı İsrailli Bakan Orit Strouk'un, İsrail ordusunun bu hattan çekilmesi halinde partisinin derhal hükümetten ayrılacağını açıklaması. Strouk, anlaşmasının bir parçası olarak koridordan çekilirse, yeni seçimlere gidilecek:

"Başbakan Netanyahu bunun bizim kırmızı çizgimiz olduğunu çok iyi biliyor."

Ki savaş öncesinde İsrail'deki en büyük gündemin Netanyahu hükümetinin getirdiği yargı reformunun anti demokratik bulunması nedeniyle ülkede her geçen gün büyüyen ayaklanma dalgası ve Netanyahu'nun yolsuzluk soruşturması olduğu bir gerçek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ