Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İL ÖZEL İDARESİ KIRSALDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        MUHAMMED YASİR AYDOĞAN

        SİVAS (İHA) - Sivas İl Özel İdaresi, il genelinde sürdürdüğü çalışmalarla, sağlıklı ve sorunsuz bir kırsalı hayata geçirmek amacıyla yatırımlarını sürdürüyor.

        İl Özel İdaresi vatandaşların sorunsuz ve daha kaliteli su tüketebilmeleri için içme suyu depolarının bakımı, onarımı ile kaynak sıkıntısı bulunan köylere ek kaynak temini ve köylerin atık su ihtiyacını karşılamak amacıyla da kanalizasyon işlerini gerçekleştiriyor. Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Sivas merkeze bağlı Yağmurluseki, Kuşlu, Karacaören, Yeni Kervansaray köylerine içme suyu depo bakım onarımı gerçekleştirirken Akkoç köyüne ise yeni içme suyu tesisi kazandırdı. Köylerdeki depoları fayansla kaplayan ve çelik su borularını depo dışarısına alarak içme sularını daha sağlıklı hale getiren İl Özel İdaresi, depo içerisinde bulunan çelik boru aksamları ile çelik merdivenleri ise sağlığa zararlı olmayan alüminyum malzemeler ile değiştirdi. Manevra odası olmayan depolara da manevra odası kazandıran Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, böylece depo vanalarını da koruma altına almış oldu.

        Diğer yandan Akıncılar ilçesi Doğantepe köyüne devlet-vatandaş iş birliği kapsamında 6 bin metre boru döşeyen İl Özel İdaresi, bölgenin içme suyu sorununa neşter vurdu. Akıncılar ilçesine bağlı Üzengi köyünde ise kanalizasyon yapmak için bin 500 metre boru hattı, 60 kişilik fosseptik çukuru ve arıtma tesisi ile 40 adet bağlantı logarı yapımını gerçekleştiren İl Özel İdaresi, köyün atık su sorununu ise ortadan kaldırdı. Öte yandan Gölova ilçesine bağlı Demirkale köyünde ise vatandaşların içme suyu temini, 400 metre mesafeden sondaj terfi sistemi ile hayata geçirildi. İl Özel İdaresi kaynak suyunun köye ulaşması ve elektrik maliyetlerinin ortadan kaldırılması amacıyla da bölgeye güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi kurarak köyün su sorununa neşter vurmuş olacak.

        Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren köy muhtarları ile vatandaşlar Sivas İl Özel İdaresine teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

        (UY-AÖ-Y)

        20.08.2015 16:37:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa