KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Moskova

Moskova, Rusya Federasyonu'nun başkenti konumunda olan şehridir. Nüfus olarak bakıldığında yaklaşık 18 milyonluk bir rakamla Rusya'nın en büyük şehri ünvanını taşımaktadır.

Doğu Avrupa'nın en önemli politik, ekonomik, kültürel ve bilim merkezlerinden olan Moskova'nın topraklarının tamamı Avrupa'da yer alır. Avrupa'nın en uzun tek başına ayakta kalan yapısı olan Ostankino Kulesi'ni ve Avrupa'nın en yüksek gökdeleni olan Federation Tower'ı barındırmaktadır.

Şehir, sırasıyla Moskova Knezliği, Rusya Çarlığı, Rus İmparatorluğu, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve şu anki Rusya Devleti'ne başkentlik yapmıştır. Rus kültürünün merkezi olarak kabul edilen Moskova şehri, birçok müze, tiyatro ve akademik kurumlara ev sahipliği yapar.

Aynı zamnada Rusya Devlet Başkanı'nın çalışma alanı olarak bilinen Moskova Kremlini, yine Moskova şehrinde yer alır. Dünya Mirası listesine giren Kremlin ve Kızıl Meydan, Moskova'da bulunmaktadır.

Şehir, transit ulaşım ağı olarak yaygın bir sisteme sahiptir. 4 adet uluslararası havalimanı, 9 adet demiryolu istasyonu, sayısız tramvay, monorail ve dünyanın en derin yer altı hızlı taşıma sistemi Moskova'da bulunmaktadır.  Ayrıca Moskova Metrosu zengin mimarisi ve 200'ü aşkın istasyonu ile şehrin simgesel noktalarından biri haline gelmiştir.

Moskova Haberleri