Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Üzerime attığı dışkısını toprak zannettim"

        Yazar ve turizmci Sevan Nişanyan'ın eşi Müjde Nişanyan'ın üzerine dışkı dolu kavanozu boşaltmasına tepki gösteren feministler, Sevan Nişanyan'ın korunduğunu öne sürdü. Feminist Kollektif adlı oluşumun Sevan Nişanyan'ın yazı yazdığı Agos Gazetesi yönetimine yönelik, "Nişanyan'ın yazılarını Agos'ta görmek istemiyoruz" talebi de gazete yönetimi tarafından reddedildi. Agos Genel Yayın Yönetmeni Etyen Mahçupyan iki kişi arasında yaşanan kavganın Nişanyan'ın işine devam etmesi için bir engel olmadığını ifade etti.;

        İzmir’in Şiince köyünde otel işletmeciliği yapan Müjde Nişanyan bu suçlamayla jandarmaya başvurunca olay duyulmuş, konuyla ilgili haberler de basında yer almıştı. Olaydan sonra 17 yıllık evliliğini bitirme kararı alan 3 çocuk annesi Müjde Nişanyan, yaşadığı olayı Milliyet’e anlattı.

        26 Mayıs’ta yaşanan olaydan sonra durum tespiti için jandarmayı evine çağırdığını söyleyen Müjde Nişanyan, “Bugün bu başıma geliyorsa, yarın kezzap dökülebilir diye düşündüm.

        Olayın şokuyla üzerime dökülen şeyi toprak zannettim. Jandarmayı aradım ki, daha beteri başıma geldiğinde ‘Neden haber vermedin?’ demesinler” dedi.

        ‘Evliliği taşıyamadı’

        Çalışan biri olarak depresyona girmeye vaktinin olmadığını söyleyen Müjde Nişanyan, “Arınmak ve yıkanmakla beraber hayat devam ediyor ‘mood’una girdim. Olaydan sonra Sevan’la sulh içinde ayrılalım, daha fazla rezalet yaşamayalım istedim.

        Çiftlerden biri doktor, diğeri bankacı olunca ayrılmak daha kolay.

        Biri bir eşya alır, diğeri bir başkasını ama biz ortak bir toprak üzerine çok güzel bir dünya yarattık. Bunu nasıl ayırırsınız?” diye konuştu.

        Sevan Nişanyan’ın çok dâhiyane işler yaptığını söyleyen Müjde Nişanyan, “Yazdığı kitaplar, akademik yaşamı, Şirince’de yarattığımız ortak dünya o kadar kaliteliydi ki...

        Sevan yıllar yılı kamuoyunda çok sempati kazandı ama bu olayla kredisini yitirmeye başladı. Bu durum onun adına beni çok üzüyor. Sürekli A plus işler yapan, bu kadar donanımlı, birçok alanda bu kadar dâhiyane işler yaratan bir insan, klasik bir evlilik müessesesini taşıyamadı” dedi.

        Yaşanan süreç içinde İzmir’de kadın danışma merkezine gittiğini ve hukuki süreç tamamlandıktan sonra kadınlar için çalışmayı planladığını anlatan Müjde Nişanyan şunları kaydetti:

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa