Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son Dakika: Ukrayna'da 2 Türk kızını öldüren katil zanlısı bu notu bırakmış!

        Ukrayna'nın Harkov kentinde 22 yaşındaki Buket Yıldız ve 22 yaşındaki Zeynep Hüsünbey'i kaldıkları evde öldürdüğü gerekçesiyle aranan ve dün Pendik'te mezarlıkta yakalanan Hüsnü Can Ç.'nin (21) babasının mezarı başında yazdığı not ve bıraktığı eşyalar dikkat çekti.

        Zanlının, gözaltına alınmadan önce babasının Kurtköy'deki mezarına geldiği anlaşıldı. Babası Mehmet Ç.'nin mezarı başında bir şişe alkol, silah kutusu, bir sırt çantası, bir adet av bıçağı kılıfı ve bir adet not bıraktı. Yazdığı notta,"Dünyada adalet yoktur. Hapis de verseniz ben cezamı her gün yaşıyorum" ifadeleri dikkat çekti.

        REKLAM

        ADLİYEYE GETİRİLDİ

        Zanlı Hüsnü Can Ç. Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulama işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Hüsnü Can Ç.,adliye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

        Adliye girişinde basın mensuplarının, ‘Cinayeti siz mi işlediniz?’, ‘Pişman mısınız?’ sorularına cevap vermedi.

        UKRAYNA'DA HAVALİMANINDA KALMIŞ

        Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre,Ukrayna'da öldürülen üniversite öğrencileri Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi'nin katil zanlısı olarak gözaltına alınan Hüsnü Can Ç.'nin 16 Aralık'ta Ukrayna'ya gittiği, 2 Ocak'ta Türkiye'ye döndüğü belirtildi. Emniyette susma hakkını kullanan zanlının, polise şifahen Ukrayna'da bulunduğu süre içinde havalimanında yatıp kalktığını söylediği öğrenildi. Zanlının, Buket Yıldız tarafından barışma teklifi reddedilince cinayeti işlediği öne sürüldü.

        Zanlının, öldürülen genç kızlara ait olduğu değerlendirilen bir laptop ve cep telefonunu Pendik'te elektronik mağazasına sattığı belirlendi. Polisin el koyduğu laptop ve cep telefonu incelemeye alındı. Hüsnü Can Ç.'nin daha önce hakaret ve tehdit suçlarından emniyette kaydı olduğu öğrenildi.

        UKRAYNA TAHKİKAT BAŞLATTI

        Zeynep Hüsnübeyi ve Buket Yıldız'ın ölümünün ardından Ukrayna adli makamlarınca tahkikat başlatıldı. Eylemi gerçekleştirdiği yönünde yeterli şüphe oluşan Hüsnü Can Ç. yakalandı. Durumun bildirilmesi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

        TUTUKLANDI

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Ukrayna'da üniversite öğrencisi 2 Türk kızını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan katil zanlısı Hüsnü Can Ç., "Tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

        UKRAYNA'YA İADE YOK

        Hüsnü Can Ç.'nin Türk vatandaşı olması sebebiyle Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi gereğince şüphesinin olayın işlendiği ülkeye iadesi yapılmadı.

        BAŞSAVCILIKTAN TALİMAT

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gerekli birimlerle irtibat kurularak olayla ilgili tüm belgelerin temini, şüphelinin parmak, avuç içi ve vücut izlerinin temini, vücudundan kan ve saç örneği alınması talimatı verildi.

        BİLGİSAYARLAR İNCELEMEDE

        Şüphelinin Ukrayna'dan Türkiye'ye geldikten sonra 4 adet bilgisayar sattığı bu cihazlara el konularak incelemeye alındığı öğrenildi.

        CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

        Emniyette susma hakkını kullanan Hüsnü Can Ç. savcılık ifadesinde eski kız arkadaşı olan Buket Yıldız’ı barışma teklifini reddettiği için yılbaşında boğazını keserek öldürdüğünü itiraf etti. Aynı gün Buket Yıldız'ınev arkadaşı Zeynep Hüsnübey'i de öldürdüğünü anlattı. Evde bulunan 4 adet bilgisayarı da olaya hırsızlık süsü vermek amacıyla alıp Türkiye’ye getirerek sattığını belirterek suçlamayı kabul etti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa